Σαλάτα με καρότο, μαρούλι και κουκουνάρι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σαλάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">400 γραμμάρια καρότα τριμμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μαρούλι κομμένο μέτρια</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">50 γραμμάρια κουκουνάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας σιναπόσπορο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού</span><br /><span style="font-size: medium;">½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Ντοματίνια</span><br /><span style="font-size: medium;">Φέτα θρυμματισμένη</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το ντρέσινγκ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 λεμόνι μεγάλο (θα χρειαστούμε το χυμό του)</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Καθαρίζουμε το μαρούλι αφαιρώντας το κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια γεμίζουμε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε μέσα ένα-ένα τα φύλλα του μαρουλιού.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα αφήνουμε λίγα λεπτά μέσα στο νερό για να καθαρίσουν καλά και αφαιρούμε το καπάκι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού ένα-ένα, στραγγίζουμε τα νερά και κόβουμε το μαρούλι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το κουκουνάρι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν σοταριστεί, το βγάζουμε από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο ίδιο τηγάνι με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σιναπόσπορο και κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε το σιναπόσπορο να σοταριστεί για λίγα λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις οι σπόροι αρχίζουν να σκάνε, προσθέτουμε το μπούκοβο και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, βάζουμε το μαρούλι, τα καρότα, το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το κουκουνάρι, την καρύδα και το μείγμα σιναπόσπορου και μπούκουβου και ανακατεύουμε ξανά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μικρό βαζάκι, τα αναμειγνύουμε και τα χτυπάμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα ντοματίνια και την φέτα.</span></p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα