Μπακαλιάρος με σκορδαλιά ψωμιού

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τον μπακαλιάρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πιπεριά τσίλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ</span><br /><span style="font-size: medium;">½ κουταλάκι κουρκουμά</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι γάλα καρύδας</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι – πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κομμάτια φιλέτο μπακαλιάρου</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι σχοινόπρασο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την σκορδαλιά με ψωμί</span><br /><span style="font-size: medium;">Μισό κιλό μπαγιάτικο ψωμί</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια τριμμένα καρύδια</span><br /><span style="font-size: medium;">4 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές σούπας ξίδι</span><br /><span style="font-size: medium;">Μισή κούπα ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Μισό κουταλάκι αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πρέζα πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τον μπακαλιάρο</span><br /><span style="font-size: medium;">Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα ψαριού. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σχοινόπρασο, το τσίλι και το τζίντζερ.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα βάζουμε στο μούλτι και προσθέτουμε το βούτυρο, το λεμόνι και το γάλα καρύδας σιγά σιγά έτσι ώστε να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 15 -20 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την σκορδαλιά με ψωμί</span><br /><span style="font-size: medium;">Παίρνουμε την ψίχα από το ψωμί, το κόβουμε και το βάζουμε σε νερό να μουλιάσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια χτυπάμε σε γουδί τα καθαρισμένα σκόρδα με το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή και προσθέτουμε σιγά σιγά το ψωμί που έχουμε στραγγίξει, το ελαιόλαδο,τα καρύδια και το ξύδι συνεχίζοντας να χτυπάμε.</span></p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα