Απροστάτευτος ο Αρης

Ο Αρης συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, αλλλα η φετινή σεζόν είναι ίσως η χειρότερη της ιστορίας του. Την ώρα, που οι κίτρινοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν τον υποβιβασμό έμειναν απροστάτευτοι απέναντι στους πιστωτές τους, καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν πείστηκε για την βιωσιμότητα του συλλόγου κατά την εκδίκαση για υπαγωγή στο άρθρο 99 και δεν έδωσε νέα προσωρινή διαταγή στην ΠΑΕ.
Ενός κακού μύρια έπονται και η φράση αυτή βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του Αρη. Κι αυτό καθώς κατά την εκδίκαση της υπαγωγής στο άρθρο 99 το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είπε "όχι" σε νέα προσωρινή διαταγή.

Αιτία αποτελεί το γεγονός, ότι το δικαστήριο θεωρεί πως η ΠΑΕ Αρης δεν είναι βιώσιμη από την στιγμή, που η ομάδα υποβιβάζεται στη Football league.

Ως εκ τούτου, οι κίτρινοι έμειναν… γυμνοί απέναντι στους πιστωτές τους, οι οποίοι πλέον μπορούν να επωφεληθούν χρηματικά ή ακόμα και με αφαίρεση βαθμών.

Η ακροαματική διαδικασία πήγε πολύ άσχημα για την ΠΑΕ, αφού η Έδρα έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις που αφορούσαν την βιωσιμότητα του Άρη και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον πρόεδρο, Λάμπρο Σκόρδα, που εκπροσώπησε την ομάδα και δεν μπορούσε να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Αρης προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ομάδες της Super League (η φημολογία αναφέρει τον Πανιώνιο και τη Βέροια) δεν έχουν δημοσιεύσει επίσημα τους ισολογισμούς τους τα δύο τελευταία χρόνια.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει οι δύο ομάδες κινδυνεύουν βάσει κανονισμού με υποβιβασμό και το νομικό επιτελείο των κίτρινων έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες και να κινηθεί αναλόγως.

Σχετικά άρθρα