Σταθάκης: Ονειρο μου να αγωνιστώ με την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά

Ο αμυντικός της ΑΕΚ, Σταύρος Σταθάκης μίλησε για την πορεία της ομάδας και τόνισε ότι το μεγαλύτερο του όνειρο είναι να αγωνιστεί στην "Αγιά Σοφιά". Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταθάκη στην εφημερίδα «Goal News»:
Η ομάδα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πού νομίζει ότι οφείλονται αυτά; Είναι λογικό να συμβαίνουν;
«Η χρονιά ξεκίνησε θετικά. Ακόμη και στην ισοπαλία με το Περιστέρι, η ομάδα δεν ήταν κακή. Στη συνέχεια, όμως, είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα, όταν αποκλειστήκαμε από τον Αγροτικό Αστέρα στη Θεσσαλονίκη. Μας πίκρανε πάρα πολύ, γιατί θέλαμε και εμείς και ο κόσμος να πετύχουμε σε κάθε θεσμό. Είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Κάποια στιγμή θα κάναμε και άσχημες εμφανίσεις. Η ήττα από τη Θύελλα ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που είχαμε πάρει τα πάνω μας και βάζαμε πολλά γκολ. Ξέρουμε ότι ο κόσμος πικράθηκε πολύ. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει άλλη. Πολλές φορές παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά στα συγκεκριμένα ματς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και γι αυτό την πατήσαμε».
Υπάρχει άγχος; Γιατί είναι κάτι που φαίνεται μέσα στο γήπεδο.
«Πιστεύω ότι άγχος δεν υπάρχει τόσο πολύ. Υπάρχει πίεση από τον κόσμο, προκειμένου η ομάδα να νικάει τους πάντες και για αυτό μερικές φορές κάνουμε αβίαστα λάθη. Και εμείς θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια, γιατί ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Θα πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε στην πίεση, αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας κάθε χρονιά».
Ποιος είναι ο τομέας που η ΑΕΚ υπερτερεί;
«Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Όταν στο επιθετικό κομμάτι τα πας καλά, τότε θα συναντήσεις λίγες δυσκολίες. Έχουμε αποδείξει ότι η επίθεση έχει ανταπεξέλθει πολύ καλά. Υπήρχαν παιχνίδια που σκοράραμε πάνω από έξι γκολ. Το κέντρο μας αποτελείται από ποδοσφαιριστές με πείρα και πολλές ικανότητες στο δημιουργικό κομμάτι. Στην άμυνα πιστεύω ότι δεν είχαμε πολλά προβλήματα. Είχαμε θέματα στις αντεπιθέσεις, αλλά είναι λογικό όταν σε όλο το παιχνίδι πιέζεις ψηλά, τότε ο αντίπαλος θα σε χτυπήσει στην κόντρα».
Μήπως η επιλογή σου να έρθει στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής ήταν πισωγύρισμα;
«Κανένας παίκτης δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο απ’ όσους παίκτες βρίσκονται στην ΑΕΚ, γιατί είναι μία μεγάλη ευκαιρία για όλους μας να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Ο καθένας μας καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο, όταν δηλαδή η ομάδα επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Σταδιακά και μέσω των συνεχόμενων αγώνων αποκτάς αυτοπεποίθηση και δείχνεις ότι αντέχεις την πίεση. Το ίδιο ισχύει και για εμένα που μπορώ να κερδίσω πολλά πράγματα μέσα από αυτή τη διαδικασία και να βγω δυνατός όταν η ΑΕΚ γυρίσει στα μεγάλα σαλόνια».
Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου και οι στόχοι σου για τα επόμενα χρόνια; Θεωρείς ότι η ηλικία σου δεν σου επιτρέπει να κάνεις το βήμα για το εξωτερικό σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα;
«Οι φιλοδοξίες μου και οι στόχοι μου είναι πολλοί. Ο μεγαλύτερός και πιο άμεσος, όμως, είναι να μπω στην "Αγια-Σοφιά" με την ΑΕΚ. Όλοι οι παίκτες θέλουν να το ζήσουν αυτό. Θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Θα είναι ένα γήπεδο ναός, στον οποίο θα είναι ευλογία για όποιον καταφέρει να αγωνιστεί.
Στόχος μου, βέβαια, είναι να μείνω στην ΑΕΚ όσα περισσότερα χρόνια μπορώ. Σίγουρα, κάποια στιγμή θέλω να πάω και στο εξωτερικό, γιατί εκεί υπάρχει άλλη νοοτροπία και το ποδόσφαιρο παίζει αλλιώς. Είναι μεγάλη ευκαιρία για οποιονδήποτε Έλληνα ποδοσφαιριστή καταφέρει να αγωνιστεί σε ομάδα εκτός της χώρας του. Υπάρχουν παίκτες που φεύγουν από την Ελλάδα επειδή δεν αξίζουν.
Αλλά τελικά δείχνουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και αποδεικνύουν το αντίθετο. Πιστεύω ότι ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις το βήμα προς το εξωτερικό. Είδαμε τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Δεν πήγε μικρός στη Γερμανία και απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί. Έκανε και αυτός μεγάλα πράγματα».

Σχετικά άρθρα