Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Βρήκα ερωτικά μηνύματα από Βουλγάρα, στο κινητό του άνδρα μου!
Βρήκα ερωτικά μηνύματα από Βουλγάρα, στο κινητό του άνδρα μου! thumbnail

Βρήκα ερωτικά μηνύματα από Βουλγάρα, στο κινητό του άνδρα μου!

Αναγνώστριά μας ζζητά τη βοήθεια των ειδικών μας. 


Γεια σας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την απάντησή σας με βοήθησε να δω μερικά πράγματα με πιο ανοιχτά μάτια και όμως νιώθω την ανάγκη να σας ξαναγράψω. Όπως σας είχα γράψει είμαι με τον σύντροφό μου 8 χρόνια μαζί από τότε όμως που είδα πριν τρία χρόνια ερωτικά μηνύματα από μια Βουλγάρα. Κάτι έχει σπάσει μέσα μου έχω πολλές αμφιβολίες όσον αφορά τα αισθήματά του για μένα. Πώς είναι δυνατόν να έχει αισθήματα προς εμένα και να τρέχει καθημερινώς να τηλεφωνεί μια 22χρονη Βουλγάρα 2000 χιλιόμετρα μακριά μα δεν μπορεί να του προσφέρει κάτι δηλαδή σεξ, οπότε το βλέπω ότι ίσως να απέκτησε αισθήματα γι αυτήν και τότε πριν 3 χρόνια αφού την είχα πάρει εγώ τηλέφωνο και είχαμε φασαρίες σταμάτησαν τα τηλέφωνα. Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι  είχε παει διακοπές και άρχισαν πάλι με την ίδια γυναίκα και με ταπείνωσε πολύ. Μου είπε ότι βρέθηκε με τον δικό μου και ότι είχαν σεξ κτλ… Αυτός το αρνείται και πάλι σταμάτησαν τα τηλέφωνα από το κινητό που έχει με σύνδεση και μπορώ να δω τους λογαριασμούς διότι μένουμε μαζί στο σπίτι του έχω και το σπίτι μου, φυσικά όμως έχω καινούργιες αμφιβολίες ανακάλυψα ότι έχει δεύτερο κινητό και το έχει κλειδωμένο στο συρτάρι του αυτοκινήτου του οπότε πάλι μου μπήκαν αμφιβολίες για ποιο λόγο να έχει δεύτερο κινητό κρυμμένο αν δεν έχει να κρύψει κάτι;


Εδώ που ζούμε στο εξωτερικό δεν έχει τίποτα. Το καταλάβαινα δεν πάει πουθενά μόνος και από τη δουλειά έρχεται στην ώρα του οπότε μόνο μπορώ να φανταστώ ότι άρχισαν πάλι τα τηλέφωνα με την ίδια. Εγώ βασανίζομαι είμαι πολύ πληγωμένη μέσα μου μέχρι που σκέφτομαι να διαλύσω τον μακροχρόνιο δεσμό μου. Δεν το αντέχω να είναι εδώ με το σώμα του και με την ψυχή του αλλού. Αλλά δεν είμαι σίγουρη αν όντως παίζεται κάτι και αυτό με κρατάει. Ακόμα είμαι σε δίλημμα δεν ξέρω πώς να πράξω και δε ξέρω τι μπορεί να του λείπει και το κάνει αυτό σας παρακαλώ αν μπορείτε δώστε μου πάλι κάποια συμβουλή πώς να πράξω να μπορέσω να το ξεπεράσω ή να μπορέσω να αποδειχτώ ότι ασχολείται ακόμα μαζί της. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.


Σοφία από Γερμανία 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 


Δημήτρης Κατσαρός


Από τον τρόπο που μιλάτε φαίνεται πως είστε κάπως κατασταλαγμένη για το τί συμβαίνει. Όμως φαίνεται επίσης να έχετε ένα δίλημμα όσον αφορά το πως να πράξετε πάνω σ'αυτό που συμβαίνει. Όπως αναφέρετε την ιστορία σας, φαίνεται πως ο άνθρωπος με τον οποίο συζείτε είναι αρκετά στερημένος ιδιωτικού χώρου και αυτό το μεταφράζει με ενέργειες κρυφές οι οποίες σας κάνουν να νιώθετε αρκετή ανασφάλεια. Πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν την ιδιωτικότητα που χρειάστηκαν σε περιόδους ανάπτυξης, στη συνέχεια έμαθαν να συμμορφώνονται προς εικόνες που έλεγαν 'δεν έχω τίποτα να κρύψω' ενώ διατηρούσαν την ικανοποίηση πως 'έχουν πολλά να κρύψουν'. Στην πραγματικότητα αυτός ο καταναγκασμός του 'δεν έχω κάτι να κρύψω' είναι στερητικός της ιδιωτικότητας η οποία είναι εξαιρετικά αναγκαία και προστατεύει από ένα πολύ δυσάρεστο συναίσθημα, αυτό της ντροπής. Οπότε είναι διπλή η ικανοποίηση όταν ένας τέτοιος άνθρωπος καταφέρνει 'να κρύψει' κάτι. Τον ανακουφίζει από την έκθεση και τη ντροπή και του δίνει και ικανοποίηση για την εφευρετικότητά του. Αυτό γίνεται όμως ένα στοιχείο προσωπικότητας από ένα σημείο και μετά. Δύσκολα αλλάζει.

 

Οπότε με γνώμονα αυτή την ανασφάλεια και το γεγονός πως έχετε επενδύσει σ'αυτόν αρκετά ίσως τώρα σας είναι δύσκολο να αποδεχτείτε πως υπάρχει ένα τέτοιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

 

Πριν πάρετε τις αποφάσεις σας συζητείστε μαζί με το σύντροφό σας το θέμα της ιδιωτικότητας. Ακούστε και δείτε καλά χωρίς να τον φέρνετε αντιμέτωπο με όσα προσπαθεί να κρύψει. Προσπαθείστε να τον προσεγγίσετε με βάση τις ανάγκες του και όχι με βάση τα διαπιστευτήρια που έχετε. Άλλωστε κι αυτά ανήκουν σε μια 'εικόνα'. Οι εικόνες γενικά είναι ευαίσθητα θέματα που δημιουργούν εύκολα την αίσθηση της κριτικής. Πόσο μάλλον σε έναν άνθρωπο που έχει μπει σε τόσο κόπο για να διατηρήσει ένα ιδιωτικό χώρο. (Το σενάριο αυτό σε μια διάσταση αυτο-εκπληρούμενης προφητείας κάνει τον ιδιωτικό χώρο να είναι 'προδοτικός' για τη σχέση του έτσι όπως καταναγκάστηκε να μην κρατά τίποτα κρυφό κατά την αναπτυξιακή του φάση, αφού ό,τι ήταν κρυφό προκαλούσε ανασφάλεια σ'αυτόν από τον οποίο αποκρύφθηκε. Εδώ είναι σαφές το πόσο έχει μπερδέψει τα συναισθήματα του άλλου με τη δική του πραγματικότητα).

θα είμαστε εδώ αν θέλετε κάτι στη συνέχεια.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X