Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Άρση της απαγόρευσης του Twitter στη Τουρκία -πλήγμα για τον Ερντογάν
Άρση της απαγόρευσης του Twitter στη Τουρκία -πλήγμα για τον Ερντογάν thumbnail

Άρση της απαγόρευσης του Twitter στη Τουρκία -πλήγμα για τον Ερντογάν

Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να αποκλείσει τη πρόσβαση στο Twitterπυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις.


Η επίθεση του Ερντογάν εναντίον του Twitter, γράφει η Laure Marchand στη Φιγκαρό, είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν και τα τελευταία αποθέματα αξιοπιστίας που έμεναν γι’αυτόν στη διεθνή σκηνή. Στην Τουρκία, οι αντίπαλοί του ανταγωνίζονται ποιος θα τον γελοιοποιήσει περισσότερο. Ένα σκίτσο που δείχνει τον πρωθυπουργό καλυμμένο με κουτσουλιές από γαλάζια πουλάκια, το σύμβολο του Twitter, είχε μεγάλη επιτυχία. Ακόμη και ο πρόεδρος Γκιουλ τον αποδοκίμασε, γράφοντας στον λογαριασμό του ότι «το κλείσιμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».


Ο ΟΗΕ είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του για τη καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη είπε χαρακτηριστικά: «Ανησυχούμε από το γεγονός ότι το μπλοκάρισμα της πρόσβασης στο Twitter από τις 20 Μαρτίου από την υπηρεσία τηλεπικοινωνιών ενδέχεται να είναι ασύμβατο με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα δικαιώματα των ανθρώπων θα πρέπει να προστατεύονται τόσο όταν συνδέονται στο διαδίκτυο όσο και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι. Καλούμε τις αρχές να άρουν τον αποκλεισμό».


Η τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Πηγή: fortunegreece.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X