Αρχική / Πολιτισμός / City life / Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας
Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας thumbnail

Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας

Τριήμερο πρόγραμμα δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με τη στήριξη της ΕΛΠΕΝ.


Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά αριθμώντας πάνω από 5 χιλιάδες αντίστοιχες μετρήσεις σε 120 κέντρα, έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση ανδρών και γυναικών για την οστεοπόρωση και τη σκελετική υγεία, γενικότερα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 27 έως και τις 29 Μαρτίου στο εμπορικό κέντρο AVENUE (Λ. Κηφισίας 41 – 47, Μαρούσι).


Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις από εξειδικευμένο προσωπικό, με δύο ιδιόκτητα, υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων της ELPEN, τα οποία η εταιρεία χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της κλινικής μελέτης OSTRIA. Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσία ειδικευμένων ιατρών, Ορθοπεδικών και Παθολόγων, οι οποίοι θα συμβουλεύουν κάθε εξεταζόμενο για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν όπως π.χ. διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων ή κλινικό έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό του, με βάση τις ενδείξεις από τις μετρήσεις. Επιπρόσθετα, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα συμβουλεύουν το κοινό για την κατάλληλη διατροφή και άσκηση με στόχο την επίτευξη ολοκληρωμένης σκελετικής υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με το κυρίως πρόγραμμα των μετρήσεων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως: θεραπευτική άσκηση και επίδειξη ασκήσεων από φυσικοθεραπευτή/γυμναστή, λιπομετρήσεις από Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και πολλά άλλα.


Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες για την οστεοπόρωση, από ενημερωτικά έντυπα που έχουν δημιουργηθεί υπό την αιγίδα της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών.


Στο πρόγραμμα μετρήσεων οστικής πυκνότητας μπορούν να συμμετέχουν όλες οι γυναίκες και οι άνδρες από 45 ετών και άνω, οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και ενήλικες σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή που έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X