Παντελίδης: Δεν φτάνουν 37 βαθμοί για την παραμονή…

Αγχωμένος παρότι η ομάδα του βρίσκεται στους 36 βαθμούς, για την παραμονή της στην κατηγορία, παρουσιάστηκε ο προπονητής του Λεβαδειακού Σάββας Παντελίδης, μετά την ήττα από τον Πλατανιά. Κατά την άποψή του ακόμα και οι 37 βαθμοί δεν δίνουν σιγουριά για την παραμονή. Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Σάββας Παντελίδης:
"Είχαμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι όπου στο επιθετικό κομμάτι ήμασταν άχρωμοι και άνευροι. Μπορεί στο α’ ημίχρονο να είχαμε πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία και σε αυτό μας βοήθησε και το ότι στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια είχαμε δεχτεί από τέσσερα τέρματα, αλλά και ότι ο Πλατανιάς στα τελευταία παιχνίδια στην έδρα του έδειχνε μια έντονη επιθετικότητα.

Αποφασίσαμε να κλείσουμε τους χώρους και νομίζω ότι στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, στο ανασταλτικό κομμάτι, ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Όμως, για να μπορέσεις να πάρεις ένα αποτέλεσμα εκτός έδρας, θα πρέπει σίγουρα να είσαι πιο τολμηρός, να έχεις μεγαλύτερη διάθεση και επιθετικότητα. Βρήκαμε δυο-τρεις φάσεις όπου θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι, δεν το πετύχαμε και αντ’ αυτού βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με ένα καταπληκτικό φάουλ.

Αυτό ουσιαστικά μας χάλασε όλη την ηρεμία, το πλάνο και το σχέδιο που είχαμε. Θα έπρεπε -και εκεί είναι το σημείο που έχω το μεγάλο παράπονο- μετά την αποβολή του παίκτη του Πλατανιά, να έχουμε περισσότερο θάρρος και όχι να δεχτούμε δεύτερο τέρμα.

Είναι πολλά τα οποία χρειάζεται να διορθώσουμε αλλά είναι τόσο κοντά το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ, που είναι τόσο σημαντικό που θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δώσουμε έναν "τελικό". Συγχαρητήρια στον Πλατανιά για τη νίκη του".

Για το λόγο που ο Λεβαδειακός είναι τόσο αναποτελεσματικός εκτός έδρας, με 1 βαθμό συγκομιδή σε 16 παιχνίδια: "Ρωτήστε τους δύο προηγούμενους! Γιατί ρωτάτε εμένα μόνο; Μια ομάδα για να είναι καλή και στο αμυντικό κομμάτι εκτός έδρας, θα πρέπει να χτίζεται καλά το καλοκαίρι. Ξεκινάμε από ‘κει. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα μ’ αυτό και πραγματικά δεν μπορώ να το διορθώσω. Φαντάζομαι πως θα είδατε σήμερα ότι στο α’ ημίχρονο η αμυντική λειτουργία ήταν πάρα πολύ καλή. Δεν φτάνει όμως αυτό. Θέλει κίνητρο, πάθος, θέληση. Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με τα μάτια ούτε με το στόμα. Χωρίς προσπάθεια δεν μπορείς να πάρεις, όχι βαθμό, θα χάσεις από την οποιαδήποτε ομάδα Δ’ Εθνικής. Εννοώ, προσπάθεια απ’ όλους".

Για την αλλαγή του Μάρτινς: "Ήταν καλός; Όχι, δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού".

Για το ποια ομάδα μεταξύ Απόλλωνα, Βέροιας και Πλατανιά θεωρεί ότι βρίσκεται σε χειρότερη θέση και τι εκτιμά για τη μάχη του υποβιβασμού: "Τι βλέπω; Πιστέψτε με δεν μπορώ να δω παραπάνω από το ότι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τους 3 βαθμούς της Κυριακής για να μην μπλέξουμε εμείς. Εγώ αυτό βλέπω. Η ζώνη θα περάσει τους 36 βαθμούς. Εγώ νομίζω ότι θα τους περάσει. 37 βαθμοί νομίζω ότι δεν φτάνουν… Δηλαδή με 37 βαθμούς θα κινδυνεύεις".

Σχετικά άρθρα