Νηστίσιμη πάστα Φλώρα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα καλαμποκέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 κούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 1 βανίλια</span><br /><span style="font-size: medium;">3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">½ κιλό <strong>μαρμελάδα δαμάσκηνου</strong> ή <strong>κεράσι</strong></span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σταδιακά στο μπολ με τα υγρά, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και ζυμώνουμε. Δεν ζυμώνουμε πολύ, για να γίνει η ζύμη τριφτή.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί για τάρτες 30 εκ. ή ένα ταψί με κινούμενο πάτο. Ανοίγουμε σε φύλλο τα 2/3 της ζύμης και το τοποθετούμε στο ταψί υπερυψώνοντας γύρω στα τοιχώματα 2 εκ περίπου τη ζύμη.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στο φύλλο να πάει ομοιόμορφα παντού και από πάνω το στολίζουμε με μπαστουνάκια ζύμης, που κάνουμε με τη ζύμη, που κρατήσαμε ή ανοίγουμε τη ζύμη, που κρατήσαμε, σε ένα φύλλο και κόβουμε λωρίδες, που τις τοποθετούμε επάνω στη μαρμελάδα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αέρα για 30 λεπτά περίπου.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα