Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Peeling: Τι πρέπει να προσέχεις ανάλογα με τον τύπο δέρματος
Peeling: Τι πρέπει να προσέχεις ανάλογα με τον τύπο δέρματος thumbnail

Peeling: Τι πρέπει να προσέχεις ανάλογα με τον τύπο δέρματος

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Είμαι 36 χρόνων και θα ήθελα να κάνω κάποια θεραπεία για το πρόσωπο. Δεν θέλω κάτι πολύ δραστικό και μία φίλη μου είπε ότι το πίλινγκ είναι πολύ καλό. Τι γνώμη έχετε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ


 Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές , πιο ασφαλείς , πιο συχνά εφαρμοζόμενες και αναντικατάστατες  θεραπείες ανανέωσης τns επιδερμίδας. Αποσκοπεί στην αφαίρεση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος, έτσι ώστε να δημιουργηθεί νέα επιδερμίδα, η οποία ποιοτικά είναι πάντα καλύτερη από την προηγούμενη.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: Τα ελαφριά πίλινγκ είναι ανώδυνα. Τα βαθύτερα, όμως, γίνονται με τη χρήση τοπικού αναισθητικού ή και κάποιων αναλγητικών φαρμάκων. Ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, τα πίλινγκ χωρίζονται σε:


* Χημικά: γλυκολικό οξύ, TCA, φαινόλη κ.ά.


*Μηχανικά: δερμοαπόξεση, κρύσταλλοι κ.ά.


*θερμικά: laser resurfacing


Πριν ή μετά το πίλινγκ καλό είναι να γίνεται κάποια ειδική θεραπεία με συγκεκριμένες καλλυντικές ουσίες, τis οποίες  θα σας υποδείξει ο γιατρός. Καταλληλότερη εποχή για τα βαθιά πίλινγκ είναι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, λόγω τnς μειωμένης ηλιοφάνειας. Τα ελαφριά πίλινγκ, όμως, μπορούν να γίνουν και πέραν αυτής τnς περιόδου.


ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Μερικά λεπτά.


 ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ :Έπειτα από ένα ελαφρύ πίλινγκ μπορείτε να εμφανιστείτε αμέσως στις κοινωνικές σας  υποχρεώσεις. Εαν υπάρχει λίγη ερυθρότητα, την καλύπτετε με make up. Στα βαθύτερα πίλινγκ, όμως ίσως χρειαστεί να παραμείνετε στο σπίτι για 7-10 ημέρες και μετά, για ένα διάστημα, να χρησιμοποιείτε make up.


ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: Απευθυνεται σε δέρματα με:


*Λεπτές ρυτίδες


*Δυσχρωμίες, υπερκερατώσεις,  πανάδες κ΄λ.π


*Σημάδια από ακμή


*Έλλειψη φωτεινότητα


*έντονους πόρους


Όσο πιο βαθιά γίνεται το πίλινγκ, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα αλλά και τόσο περισσότερο αυξάνουμε το χρόνο αποθεραπείας. Υπάρχει βέβαια κάποιο όριο, βαθύτερα του οποίου απαγορεύεται να προχωρήσει ο γιατpos.


 Στο βαθύ πίλινγκ το αποτέλεσμα διαρκεί σε όλη τη ζωή, όσον αφορά την αντιμετώπιση των ουλών από ακμή, ή για αρκετά χρόνια, όσον αφορά τα υπόλοιπα προβλήματα. Στα  ελαφρύτερα πίλινγκ μπορούμε  με  επαναλήψεις  να συντηρούμε το αποτέλεσμα.


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X