Νηστίσιμοι λουκουμάδες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 και 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού χλιαρό νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">50 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το γαρνίρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">ψιλοκομμένο καρύδι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά. Στη συνέχεια σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το υπόλοιπο νερό και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να γίνουν ένας λείος, μέτριος χυλός.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αν θέλουμε βάζουμε τη διαλυμένη μαγιά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε 2 περίπου λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο ο χυλός και να σχηματιστούν φούσκες στην επιφάνεια του.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο, την τοποθετούμε πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τα λάδι να κάψει.</span><br /><span style="font-size: medium;">Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε ζύμη, τη βάζουμε στη χούφτα μας, την πατάμε να βγει, την κόβουμε με βρεγμένο κουτάλι και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Κάθε φορά πριν χρησιμοποιήσουμε το κουτάλι, το βουτάμε  στο νερό για να μην κολλήσει σε αυτό η ζύμη. Με μια τρυπητή κουτάλα, πιέζουμε τα μπαλάκια της ζύμης για μερικά λεπτά στο καυτό λάδι, ώσπου να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα από όλες τις πλευρές.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Με την τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες από το λάδι, τους τοποθετούμε σε πιατέλα,  τους περιχύνουμε με ζεστό μέλι και τους πασπαλίζουμε με καρύδι και κανέλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αν το μέλι είναι πολύ πυκνό, το αραιώνουμε με λίγο νερό και το βράζουμε για 2-3 λεπτά ξαφρίζοντας το.</span><br /><br /><br /></p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα