Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Ο Μεγάλος Σταυρός του Απριλίου: Πως θα μας επηρεάσει η πιο σημαντική όψη της δεκαετίας;
Ο Μεγάλος Σταυρός του Απριλίου: Πως θα μας επηρεάσει η πιο σημαντική όψη της δεκαετίας; thumbnail

Ο Μεγάλος Σταυρός του Απριλίου: Πως θα μας επηρεάσει η πιο σημαντική όψη της δεκαετίας;

Ο Μεγάλος Σταυρός κορυφώνεται την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου και μάλιστα αυτή η όψη δεν χρειάζεται να είναι ακριβής για να προκαλέσει σημαντικά γεγονότα.

Είναι η πιο σημαντική διέλευση της χρονιάς, και ίσως η πιο σημαντική πλανητική ευθυγράμμιση ολόκληρης της δεκαετίας, η οποία γίνεται ακριβώς στις 13ο των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί – Ζυγοί, Καρκίνοι- Αιγόκεροι) τον Απρίλιο του 2014.

Τι είναι ο μεγάλος Σταυρός στην αστρολογία


Ένας Μεγάλος Σταυρός είναι στην αστρολογία μία σπάνια όψη σαν ένα μεγάλο Χ, που συμπεριλαμβάνει 2 όψεις αντίθεσης (180ο απόσταση μεταξύ των πλανητών) και 4 τετράγωνα (90ο απόσταση), κάτι που εκλύει ταυτόχρονα ενέργεια από όλους τους πλανήτες που συμμετέχουν.

 

Στην προκειμένη περίπτωση του Απριλίου, αυτοί που συμμετέχουν είναι ο Ουρανός στον Κριό, που συμβολίζει την επανάσταση, το ξαφνικό, το απρόσμενο, το σοκαριστικό, το εκρηκτικό και εν γένει την αλλαγή. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω, που συμβολίζει την αναγέννηση, την εσωτερική αλλαγή χωρίς να μπορεί να υπάρχει έλεγχος πάνω σε αυτή, τις φοβίες, τη δύναμη που κρύβεται «κάτω» από τα πράγματα, την πυρηνική ενέργεια και δύναμη, τον μυστικισμό. Τον Δία στον Καρκίνο, που συμβολίζει το σπίτι, την οικογένεια, τα χρήματα, την επέκταση, την πατρίδα, και τον Άρη στο Ζυγό που συμβολίζει τη δράση, την πολεμοχαρή διάθεση, τη σύγκρουση, τη δυναμική ενέργεια. Ακόμη και ο Ερμής από τον Κριό θα συμμετέχει (επικοινωνία, νέοι άνθρωποι, μεταφορές) σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό (το γνώριμο, το οικείο, αυτό που έχει εξερευνηθεί παλιότερα).

Πως θα μας επηρεάσει ο Μεγάλος Σταυρός


Ο Μεγάλος Σταυρός επηρεάζει τους αστρολογικούς χάρτες πολλών ανθρώπων, μιας και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποιος πλανήτης που να επηρεάζεται και όχι αποκλειστικά ο Ήλιος μας, το ζώδιό μας δηλαδή, καθώς επίσης και τον χάρτη της Αμερικής, όπως και τους χάρτες πολλών άλλων χωρών. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι αυτή η όψη θα προκαλέσει κοινωνικές αλλαγές κάθε είδους σε μία μεγάλη μάζα ανθρώπων η οποίες θα συμβούν σε δύο επίπεδα: την αλλαγή του κόσμου (συλλογικό επίπεδο) αλλά και την αλλαγή του καθενός από εμάς (προσωπικό). Όσον αφορά την επιρροή του Μεγάλου Σταυρού στα ζώδια, διαβάστε το άρθρο Ο Μεγάλος Σταυρός του Απριλίου 2014 και οι προβλέψεις για τα ζώδια.

 

Λόγω του ότι όλοι οι πλανήτες που συμμετέχουν βρίσκονται σε παρορμητικά ζώδια σημαίνει ότι τα γεγονότα θα είναι σημαντικά και άμεσα. Ο Κριός έχει να κάνει με το προσωπικό, με το Εγώ, με την δική μας θέληση, ο Ζυγός συμβολίζει τον Άλλο, τον σύντροφο, τον συνεργάτη, και κυβερνά τον 7ο οίκο τον φανερών εχθρών και των δικαστηρίων. Ο Αιγόκερως συνδέεται με τον 10ο οίκο των επαγγελματικών, της καριέρας και είναι στενά συνδεδεμένος με την ίδια τη γη, ενώ ο Καρκίνος έχει να κάνει με τον συναισθηματικό μας κόσμο, με την ασφάλειά μας, με την ακίνητη περιούσια και με τον πατριωτισμό.

 

Είναι βέβαιο ότι αυτή η όψη δε θα προκαλέσει μόνο ένα γεγονός αλλά πολλά και διαφορετικά γεγονότα που θα συμβούν σχεδόν ταυτόχρονα, με κάποιο απλά να ξεχωρίζει σε ένταση και σημασία από τα υπόλοιπα. Παράλληλα, όσο θα κορυφώνεται αυτή η δυναμική όψη, θα παρατηρούμε και την κορύφωση γεγονότων που ήδη έχουν δει το φως της δημόσιοτητας καθώς και την εξέλιξη τους μετά την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί. Τα γεγονότα στην Κριμαία και η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των γεγονότων που θα φέρει αυτός ο Μεγάλος Σταυρός και των επιδράσεών του στην παγκόσμια κοινότητα.

 

Η όψη μεταξύ των Ουρανού και Δία ενέχει το στοιχείο της υπερβολής στις καταστάσεις επηρεάζοντας τα καιρικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται να δούμε το οικονομικό status ορισμένων ανθρώπων να αλλάζει ριζικά, ή χώρες να καταρρέουν εν μία νυκτί. Ενδεικτικά, ο Ουρανός κυβερνά την τεχνολογία, τις εξεγέρσεις, τα αεροσκάφη, το απρόβλεπτο και ρηξικέλευθο. Η παρακάτω απεικόνιση μας δίνει μια εικόνα για τις σημαντικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει.

 


 


Ο Μεγάλος Σταυρός και προβλέψεις για τα ζώδια


Κριός

Αγαπητέ Κριέ, ο πλανητικός σταυρός που σχηματίζεται κατά την διάρκεια του Απριλίου, θα αποδειχθεί αρκετά δύσκολος για σένα, καθώς σε καλεί να «χτίσεις» νέα δεδομένα σε πολλούς τομείς της ζωής σου και αυτό απαιτεί συνεχή και αμείωτη προσπάθεια. Οι εντάσεις στις προσωπικές σου σχέσεις, η επαγγελματική σου πορεία, η οικογενειακή σου γαλήνη αλλά και η ανάγκη σου για συντροφικότητα, διατηρώντας παράλληλα την ανεξαρτησία σου, είναι θέματα που δύσκολα μπορούν να συνδυαστούν και να ισορροπήσουν. Επιπλέον, με τον κυβερνήτη σου Άρη σε ανάδρομη πορεία, οι αποφάσεις σου και οι προτεραιότητές σου μπορεί να αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο Ουρανός από το ζώδιό σου, είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει ερήμην σου και να δρομολογήσει γεγονότα που δεν θα μπορέσεις παρά να τα ακολουθήσεις. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί το «έργο» αυτής της επιρροής, ώστε να καταλάβεις τα θετικά που θα αποκομίσεις μετά από όλο αυτό το «κομφούζιο».

 

Ταύρος

Αγαπητέ Ταύρε, οι δύσκολοι πλανητικοί σχηματισμοί του Απριλίου, δεν θα σου δημιουργήσουν τα «τεράστια» προβλήματα που θα δημιουργήσουν σε άλλα ζώδια, θα σε ωθήσουν ωστόσο να κάνεις ριζικές αλλαγές στη ζωή σου, που στη περίπτωσή σου θα γίνουν πιο ομαλά. Η καθημερινότητά σου, οι υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει και ο τομέας της εργασίας σου αποτελούν τους τομείς που χρειάζονται αναδιοργάνωση εδώ και τώρα. Οι συνθήκες θα σε βοηθήσουν να ολοκληρώσεις πιο γρήγορα το έργο σου, καθώς ο Δίας και ο Πλούτωνας που σχηματίζουν ευνοϊκές γωνίες προς το ζώδιό σου, θα σου φέρουν ευκαιρίες που θα εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο. Αν μάλιστα είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις τη σημερινή ζωή σου και να αναζητήσεις την τύχη σου σε μια άλλη πόλη ή και χώρα, οι δυσκολίες που θα συναντήσεις θα είναι πολύ μικρότερες της επιτυχίας που σε περιμένει. 

 

Δίδυμοι

Φίλε Δίδυμε, ο δύσκολος πλανητικός σχηματισμός του Απριλίου, επηρεάζει τον άξονα των οικονομικών σου και πρόκειται να σου δημιουργήσει αρκετές δυσκολίες, ειδικά αν έχεις αρκετά χρέη σε εκκρεμότητα. Η επίτευξη της ισορροπίας ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδά σου, θα αποδειχθεί ένα δύσκολο στοίχημα που πρέπει να κερδίσεις, ώστε να μπορέσεις να δημιουργήσεις την σταθερότητα που ζητάς. Επιπλέον, η οικονομική ανασφάλεια που θα νιώσεις, θα σε ωθήσει να αναζητήσεις νέους στόχους και προοπτικές που μπορούν να σου εξασφαλίσουν νέες πηγές εσόδων. Ωστόσο, σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο ίσως είναι δύσκολο να βρεις κάτι που σου ταιριάζει και που μπορεί να έχει μόνιμες προδιαγραφές. Δυσκολίες θα υπάρξουν και στην αισθηματική σου ζωή, καθώς ο ανάδρομος Άρης, παίζει παιγνίδια που κλονίζουν την σταθερότητα της σχέσης σου. 

 

Καρκίνος

Ο Απρίλιος σου επιφυλάσσει αρκετές δυσκολίες φίλε Καρκίνε, καθώς ο πλανητικός σταυρός που διαμορφώνεται, θα προκαλέσει ανατροπές τόσο στην καριέρα σου όσο και στην προσωπική σου ζωή. Με τον Ουρανό στο μεσουράνημα του ηλιακού σου ωροσκοπίου, αυτό που προσπαθείς να εξασφαλίσεις είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη εργασία, φαίνεται όμως ότι υπάρχουν στερεότυπα και κανόνες που δεν μπορείς να παραβλέψεις. Καλό θα είναι αυτό το διάστημα, να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να κρατήσεις χαμηλούς τόνους, ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες εξελίξεις. Ωστόσο, αν τα γεγονότα είναι ήδη δρομολογημένα, να ξέρεις ότι μπορείς να συνεχίσεις τον αγώνα σου και να βγεις κερδισμένος, έστω και μετά από πολλές δυσκολίες. Προσοχή χρειάζεται και η αισθηματική σου ζωή, ειδικά αν διατηρείς μια ήδη προβληματική σχέση.

 

Λέων

Φίλε Λέοντα, ο μεγάλος πλανητικός σταυρός που σχηματίζεται κατά την διάρκεια του Απριλίου, επιφυλάσσει και για το δικό σου ζώδιο αλλαγές οι οποίες μπορεί να γίνουν με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Ο Ουρανός που βρίσκεται στο συμβατό ζώδιο του Κριού, μπορεί να σου ανοίξει νέους δρόμους και προοπτικές –είτε στην προσωπική σου ζωή είτε στα επαγγελματικά σου- που σχετίζονται με το εξωτερικό. Μια γνωριμία για παράδειγμα με κάποιον αλλοδαπό, ή μια πρόταση εργασίας που υπόσχεται ένα λαμπρό μέλλον, θα σε ενθουσιάσουν και θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον σου στη δημιουργία μιας νέας ζωής. Ωστόσο, η μετάβαση σ’ αυτή τη νέα ζωή, δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς θα χρειαστεί να δρομολογήσεις αλλαγές και να κλείσεις εκκρεμότητες που μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο από όσο νομίζεις. Η αποκοπή από το πατρικό σου περιβάλλον είναι επίσης μια πιθανότητα που μπορεί να σου δημιουργήσει αυτό το φαινόμενο.

 

Παρθένος

Αγαπητέ Παρθένε, η ανάδρομη πορεία του Άρη στον δεύτερο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, ήδη σου έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στα οικονομικά σου, και δυστυχώς το φαινόμενο αυτό θα ενταθεί ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια του Απριλίου που σχηματίζεται ο μεγάλος πλανητικός σταυρός. Ο Ουρανός στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να σου δημιουργήσει αυξημένο φόρτο εργασίας χωρίς όφελος και στην χειρότερη μπορεί ακόμα και να προκαλέσει την απώλεια της εργασίας σου. Το θετικό ωστόσο είναι ότι ο Πλούτωνας και ο Δίας που σχηματίζουν ευνοϊκές όψεις με το ζώδιό σου, μπορούν να σου ανοίξουν νέους δρόμους, αν εκμεταλλευτείς κατάλληλα κάποιες υψηλές γνωριμίες που έχεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα να προκύψει μια σημαντική ευκαιρία μακριά από την πόλη που μένεις, κι έτσι να αφιερώσεις μεγάλο μέρος του χρόνου σου στην οργάνωση της νέας σου ζωής, που μπορεί αυτή τη στιγμή να σου φαίνεται «βουνό», σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι καλύτερη..

 

Ζυγός

Φίλε Ζυγέ, ο μεγάλος σταυρός που σχηματίζεται κατά την διάρκεια του Απριλίου, πρόκειται να αλλάξει τη ζωή σου συθέμελα, είτε με δική σου πρωτοβουλία είτε όχι. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη επιρροή, θα πρέπει να ξέρεις ότι κάθε πλανητική όψη όσο δύσκολη κι αν είναι, σκοπό έχει να σε ερεθίσει να δημιουργήσεις καλύτερες βάσεις, κι αυτό τις περισσότερες φορές επιτυγχάνεται μόνο με μεγάλο κόπο. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να «συμμορφωθείς» στις απαιτήσεις του σύμπαντος και να αποδεχτείς τα γεγονότα που έρχονται. Οι ανατροπές, τα εμπόδια ή ακόμα και οι προκλήσεις, σε όλους τους τομείς της ζωής σου, σκοπό έχουν να σε βγάλουν από το τέλμα στο οποίο βρίσκεσαι. Το τέλος μιας σχέσης, ή ακόμα και μια επαγγελματική απώλεια, μπορεί να σου στοιχίσουν, θα αποτελέσουν όμως την αρχή μιας νέας και καλύτερης πορείας.

 

Σκορπιός

Φίλε Σκορπιέ, το γεγονός ότι οι δυο κυβερνήτες του ζωδίου σου, ο Πλούτωνας και ο Άρης, συμμετέχουν στην διαμόρφωση του μεγάλου σταυρού που διαμορφώνεται καθ’ όλη την διάρκεια του Απριλίου, σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις και στην δική σου περίπτωση. Η διαφορά είναι ότι παρόλο που ανήκεις στα σταθερά ζώδια που απεχθάνονται τις αλλαγές, αυτή τη φορά κάπου μέσα σου νιώθεις ότι είναι καιρός να προχωρήσεις στη ζωή σου, να εγκαταλείψεις παλιά πρότυπα και να αναζητήσεις νέες προοπτικές που θα σου δώσουν την ευκαιρία να αναρριχηθείς επαγγελματικά αλλά και να βελτιώσεις τα οικονομικά σου. Ο Ουρανός από τον τομέα της εργασίας σου, μπορεί να σου φέρει σημαντικές ευκαιρίες, θα πρέπει όμως να είσαι έτοιμος να «απαρνηθείς» κάποια στάνταρτ της ζωής σου και να ακολουθήσεις το ρεύμα της νέας εποχής. Και αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσεις.

 

Τοξότης

Αγαπητέ Τοξότη, κατά την διάρκεια του Απριλίου, σχηματίζεται ένας μεγάλος πλανητικός σταυρός που πρόκειται να σου δημιουργήσει έντονους προβληματισμούς ιδιαίτερα στον τομέα των οικονομικών σου. Η ανάγκη να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδά σου, θα γίνει πιο απαιτητική από κάθε άλλη φορά και παρόλο που θα αποδειχθεί μια δύσκολη υπόθεση, με τη βοήθεια του κυβερνήτη σου Δία, θα μπορέσεις να βρεις τη χρυσή τομή. Μια νέα ρύθμιση των οφειλών σου, ή ακόμα και η πώληση ενός περιουσιακού σου στοιχείου ίσως σε βοηθήσουν να απεγκλωβιστείς από το αδιέξοδο. Ο Ουρανός από το ευνοϊκό ζώδιο του Κριού, πρόκειται να πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή, κι αυτό μπορεί να σημαίνει μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη, μια ξαφνική γνωριμία ή και την επιστροφή ενός μεγάλου έρωτα, που για να εξελιχθούν ωστόσο, θα πρέπει να «θυσιάσεις» έναν προσωπικό σου στόχο. 

 

Αιγόκερως

Φίλε Αιγόκερε, το ζώδιό σου βρίσκεται στο επίκεντρο του μεγάλου πλανητικού σταυρού που διαμορφώνεται κατά την διάρκεια του Απριλίου. Έτσι, είτε το θέλεις είτε όχι, βρίσκεσαι στη φάση ενός μεγάλου μετασχηματισμού που συντελείται στη ζωή σου, και δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να ολοκληρώσεις αυτή τη διαδικασία. Παρά το γεγονός μάλιστα, ότι κατά κάποιο τρόπο είσαι υποψιασμένος, θα υπάρξουν ξαφνικά γεγονότα που θα επισπεύσουν τις εξελίξεις. Για παράδειγμα η αποκάλυψη μιας κρυφής σχέσης, μπορεί να αλλάξει τα σχέδιά σου και να σε «αναγκάσει» να πάρεις σοβαρές αποφάσεις, ή κάποιοι απρόβλεπτοι παράγοντες να σε ωθήσουν να αλλάξεις επαγγελματική πορεία. Όποιον τομέα κι αν αφορούν οι επερχόμενες αλλαγές, θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στα οικονομικά σου, αφού θα αναγκαστείς να κάνεις έξοδα που δεν έχεις υπολογίσει.

 

Υδροχόος

Φίλε Υδροχόε, ο μεγάλος σταυρός που σχηματίζουν οι πλανήτες κατά την διάρκεια του Απριλίου, δεν μπορεί να μην επηρεάζει κι εσένα, αφού ο κυβερνήτης σου Ουρανός παίζει κι αυτός έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, η ευνοϊκή θέση που βρίσκεται σε σχέση με το ζώδιό σου, σε καθιστά από τους πιο τυχερούς αυτής της περιόδου, αφού η ευστροφία και η οξυδέρκειά σου καθώς και κάποιες σημαντικές γνωριμίες σου, θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα κάθε πρόκληση. Στον τομέα της εργασίας σου, που σε προβληματίζει περισσότερο το τελευταίο διάστημα, αφού εξελίσσονται καθοριστικές αλλαγές, μπορείς να επικαλεστείς την αυξημένη διαίσθηση που σου παρέχει ο Πλούτωνας και να εκμεταλλευτείς τα γεγονότα προς όφελός σου. Απόφυγε όμως σε κάθε περίπτωση να ενδώσεις σε μια ερωτική πρόκληση μέσα από τον επαγγελματικό σου χώρο, που μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου. 

Ιχθείς

Αγαπητέ Ιχθύ, ο μεγάλος πλανητικός σταυρός που διαμορφώνεται κατά την διάρκεια του Απριλίου, αποτελεί την συνέχεια της Νέας Σελήνης που σχηματίζεται στις 30 Μαρτίου και αποκορυφώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στον τομέα των οικονομικών σου. Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, βασική σου προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσουν οι τυχόν οφειλές που έχεις προς τρίτους, καθώς μπορεί να απειλήσουν ακόμα και τα περιουσιακά σου στοιχεία. Η παρουσία του ανάδρομου Άρη στον όγδοο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις μια ευνοϊκή ρύθμιση, αρκεί φυσικά να την τηρήσεις στο μέλλον, ώστε να μην αντιμετωπίσεις περαιτέρω προβλήματα. Ευτυχώς για σένα, η ευνοϊκή προς το ζώδιό σου θέση του παραδοσιακού σου κυβερνήτη Δία, καθώς και του Πλούτωνα, σου εξασφαλίζει σταθερότητα στην εργασία σου, απαιτεί όμως μια σωστή οικονομική διαχείριση, ώστε να μπορείς να αντεπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου. 


 

Πηγή: www.myastro.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X