Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Δείτε τι της έκανε ο Διευθυντής της όταν του ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος
Δείτε τι της έκανε ο Διευθυντής της όταν του ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος thumbnail

Δείτε τι της έκανε ο Διευθυντής της όταν του ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος

Aύξηση κατά 25% παρουσίασαν, σε σχέση με πέρυσι, οι αναφορές που εξέτασε ο Συνήγορος του Πολίτη για θέματα που σχετίζονται με διακρίσεις λόγω φύλου, στους εργασιακούς χώρους.


Εντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές γυναικών που πρόκειται να πάρουν ή ήδη βρίσκονται σε άδεια εγκυμοσύνης, μητρότητας ή ανατροφής, καθώς αν και τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι λιγότερα από αυτά που καταγράφησαν το 2012, κάποια ήταν ιδιαίτερα κραυγαλέα.


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εγκύου υπαλλήλου εμπορικής εταιρείας, που αναφέρει η εφημερίδα «Το Εθνος», στην οποία ανακοινώθηκε η απόλυση μόλις είπε στον διευθυντή της ότι είναι έγκυος. Οταν η γυναίκα του επισήμανε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο, αυτός την προσέβαλε και της… έκοψε την πρόσβαση στο ασανσέρ. Συγκεκριμένα της είπε ότι δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί πλέον και ότι αναγκαστηκά θα ανεβαίνει από τις σκάλες, καθώς το ασανσέρ είναι μόνο για τους πελάτες και τα στελέχη της επιχείρησης. Παράλληλα, συνέχισε τα προσβλητικά του σχόλια μέχρι και την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης της υπαλλήλου. 


Ο Συνήγορος του Πολίτη, όταν δέχθηκε τη σχετική αναφορά παρενέβη, επισημαίνοντας στον διευθυντή ότι οι πράξεις του είναι παράνομες και πείθοντάς τον να συμμορφωθεί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X