Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πώς καταλαβαίνεις αν ένας άνδρας σε θέλει ή κοροϊδεύει;
Πώς καταλαβαίνεις αν ένας άνδρας σε θέλει ή κοροϊδεύει; thumbnail

Πώς καταλαβαίνεις αν ένας άνδρας σε θέλει ή κοροϊδεύει;

Αναγνώστριά μας ρωτά


Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω κάτι για μια φίλη μου. Είχε καιρό αρκετό να κάνει σχέση με αγόρι είναι περίπου στα 27 και έτυχε να γνωρίσει πριν από δυο χρόνια έναν άνδρα με τον οποίο και κόλλησε. Έχουν περάσει δυο χρόνια δεν έχει κάνει σχέση και τον σκέφτεται ακόμα. Μου λέει ότι είναι ο ιδανικός για εκείνη και τον ερωτεύτηκε. Προσπάθησε μερικές φορές να επικοινωνήσει μαζί του αλλά εκείνος πέρα από την αρχική τους γνωριμία δεν έδειξε να δείχνει ενδιαφέρον για να προχωρήσει μαζί της. Όσες φορές βρέθηκαν σε κοινό περιβάλλον μιλάνε και εκείνος φλερτάρει αλλά της κόβει μετά τον αέρα. Νομίζω ότι της κάνει κακό, δεν προχωράει στη ζωή της και επειδή συχνά ζητά την άποψή μου δεν ξέρω πραγματικά τι να τη συμβουλεύσω. τον τελευταίο καιρό αντιλαμβάνεται και εκείνη το πόσο μάταιο είναι όλο αυτό που ονειρεύεται αλλά λέει δυσκολεύεται να ξεκολλήσει. Τι να της πω;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:


Η φίλη σας υποφέρει μάλλον από εξιδανίκευση. Είναι μια έντονη μορφή έρωτα η οποία όπως βλέπετε φθίνει με ένα παλινδρομητικό τρόπο: Πότε φουντώνει, πότε ηρεμεί αλλά πάντα με μια πτωτική τάση. (Δηλαδή κάθε επόμενο φούντωμα δεν είναι τόσο δυνατό όσο το προηγούμενο). Είναι εξαιρετικά θετικό ότι σας έχει φίλη και ό,τι κάνετε μέχρι στιγμής φαίνεται θεμιτό και βοηθητικό. Την ακούτε και τη συμβουλεύετε να προχωρήσει. Όταν δεν ξέρετε τί να πείτε, ψάχνετε στέλνοντας π.χ. ερώτηση εδώ. Με λίγα λόγια είστε ειλικρινής. Αυτό είναι το καλύτερο 'γιατρικό' σε μια τέτοια περίπτωση. Φυσικά δεν εννοώ να επωμισθείτε την πλήρη 'θεραπεία' της αλλά το γεγονός ότι είστε εκεί βοηθά ώστε όταν 'πέφτει' να υπάρχει κάποιος που την πιάνει χωρίς να χτυπήσει. Σιγά-σιγά θα δείτε κι εσείς κι αυτή ότι το 'προχώρημα παρακάτω' είναι θέμα χρόνου. Ίσως η μόνη προτροπή που έχω για σας είναι να μην μπείτε στη διαδικασία να υποτιμήσετε το εξιδανικευμένο της ερωτικό αντικείμενο γιατί συνήθως συμβαίνουν δύο τινά:


α)αφενός νιώθει η ίδια υποτιμημένη κρυφά, αφού είναι ο κύριος επενδυτής σ'αυτό το ιδανικό και


β)δεν είναι σίγουρη για το αληθές της υποτίμησης αφού δεν είχε την ευκαιρία 'να δοκιμάσει για να δει'. Οπότε αναρωτιέται αν το να τον υποτιμήσει κι αυτή σημαίνει πως "όσα δεν έφτασε η αλεπού τα 'κανε κρεμαστάρια". Αυτός είναι στην ουσία ο φαύλος κύκλος που ανατροφοδοτεί την εξιδανίκευση.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X