Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πολυνομοσχέδιο: Οι 39 αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας
Πολυνομοσχέδιο: Οι 39 αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας thumbnail

Πολυνομοσχέδιο: Οι 39 αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας

Μετά από ένα θρίλερ που κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες και αφορούσε την διατύπωση για την παστερίωση του γάλακτος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης δέχθηκε να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο, μετά την αλλαγή του επίμαχου μέρους του κειμένου.

Έτσι το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία θα συνεδριάσει στη μία το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει την Κυριακή, η συζήτηση και η ψηφοφορία για την τελική αποδοχή του.

To Eurogroup αναμένει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο real.gr


Οι 39 αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας το πολυνομοσχέδιο


Άμεσες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών θα φέρει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.


Πολλές από τις συνήθειες των Ελλήνων πρόκειται να αλλάξουν άρδην, αφού τα μέτρα αγγίζουν τόσο πρωταρχικούς όσο και δευτερεύοντες τομείς της ζωής τους. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα φάρμακα και τη διατροφή, όπως το γάλα και το ψωμί, αναμένεται να τροποποιηθούν σημαντικά.


Συγκεκριμένα, παρότι διατηρούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια, φαρμακεία θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και μέσα σε σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα. Για το λόγο αυτό, το υποχρεωτικό εμβαδόν των φαρμακοπωλείων μειώνεται από τα 30 τ.μ. στα 5 τ.μ.


Παράλληλα, φαρμακεία θα μπορούν να λειτουργούν πλέον δίπλα δίπλα, αφού αίρεται η υποχρέωση συγκεκριμένων αποστάσεων μεταξύ τους. Παράλληλα, καταργείται η ενιαία τιμή πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Μέχρι το τέλος του 2016, θα ισχύει ενιαία ανώτατη τιμή, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα απελευθερωθεί πλήρως η τιμή τους.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X