Κούπερ: Σαφώς και θα συζητούσα για παραμονή

Ο Ντι Τζέι Κούπερ μιλάει για το μέλλον του, τον Μπάνε Πρέλεβιτς και την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα
Ο Αμερικανός γκαρντ τονίζει οι συνθήκες που έχει συναντήσει στη Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικές.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην karfitsa:

– Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη Λίγκα;

"Είναι πολύ ανταγωνιστική, με πολύ καλούς παίκτες, κάποιοι εξ” αυτών και από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, αλλά και καλούς προπονητές".

– Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου να επιλέξεις τον ΠΑΟΚ; Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί όπως τα περίμενες ερχόμενος εδώ;

"Η απόφασή μου να έρθω στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, ήταν κάτι το εξαιρετικό για μένα. Εχω βελτιωθεί πολύ ως παίκτης και έμαθα πολλά πράγματα τα οποία και θα χρησιμοποιήσω στο μέλλον για της καριέρας μου. Επίσης θέλω να πω πως είναι πολύ σημαντικό για μένα που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας μου ένα εξαιρετικό παράδειγμα γκαρντ, όπως είναι ο Κώστας Χαραλαμπίδης".

– Το πρωτάθλημα οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Ο ΠΑΟΚ είναι στη τέταρτη θέση; Η πρόβλεψή σου ενόψει πλέι οφ…

"Έχουμε μία πολύ σταθερή σεζόν ως τώρα. Η ομάδα έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και θα είμαστε έτοιμοι να «χτυπήσουμε» κάθε παιχνίδι στα πλέι οφ".

– Αποτελείς από τα πρώτα «βιολιά» της ομάδας σου στο σκοράρισμα, ενώ είσαι ο Νο1 πασέρ του πρωταθλήματος με 144 συλονικά ασιστ. Ξεπερνάς τους Διαμαντίδη και Σπανούλη, ενώ κατέκτησε και το τίτλο του MVP στο πρώτο γύρο της Basketleague…

"Είναι κάτι το πολύ όμορφο. Ομως κανείς μόνος του δεν μπορεί να πετύχει τίποτα. Το γεγονός ότι αναδείχθηκα MVP στο πρώτο γύρο της Basketleague είναι κάτι που πιστώνεται κυρίως στους συμπαίκτες μου, παρότι το απολαμβάνω εγώ. Τώρα στο πως νιώθω που είμαι ο πρώτος πασέρ του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας παίκτες όπως Διαμαντίδης και Σπανούλης, είναι κάτι το πολύ σημαντικό για μένα".

– Είσαι ευχαριστημένος από τις συνθήκες στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη γενικότερα; Θα έλεγες «ναι» σε ενδεχόμενη πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας σου με τον ΠΑΟΚ;

"Οι συνθήκες και η καθημερινή μου ζωή στη Θεσσαλονίκη, είναι πολύ όμορφες. Λατρεύω αυτή τη πόλη. Ο ΠΑΟΚ συνολικά με έχει αντιμετωπίσει εξαιρετικά. Τόσο εντός γηπέδου, όσο και εκτός. Σαφώς και θα συζητούσα για ενδεχόμενη παραμονή μου στην ομάδα".

– Το μήνυμα σου στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

"Είναι οι κορυφαίοι στην Ευρώπη. Ζουν με μεγάλο πάθος τους αγώνες και θέλω να τους πω πως τους θέλουμε δίπλα μας, να μας στηρίξουν, στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν".

– Τι γνωρίζεις για τα κατορθώματα του προέδρου της ομάδα, Μπάνε Πρέλεβιτς, όταν αυτός ήταν ακόμα παίκτης-σύμβολο του ΠΑΟΚ;

"Από τους έξι μήνες που είμαι εδώ έχω δει και έχω παρατηρήσει τον Μπάνε σαν μπασκετική φιγούρα και σαν ένα παίκτη-θρύλο για όλη την Ευρώπη. Έχει κερδίσει μεγάλα παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι είναι ταπεινός και σπάνια μιλάει για τον εαυτό του. Μακάρι η καριέρα μου στην Ευρώπη να είναι τόσο πετυχημένη όσο και η δική του. Θα είναι κάτι εκπληκτικό για μένα".

– Τα όνειρα του, η Euroleague και το καλύτερο «δώρο» της ζωής του…

"Η συζήτηση που είχαμε με τον Ντι Τζέι Κούπερ δεν έμεινε αυτό καθαυτό στο κομμάτι ΠΑΟΚ. Ρωτήσαμε και μάθαμε, πράγματα που μέχρι στιγμής δεν είχαν γίνει γνωστά για τη ζωή του 23χρονου άσου. Ο Κούπερ, δεν αρνήθηκε σε τίποτα και μας αποκάλυψε τα όνειρά του, τους αγαπημένους του παίκτες σε Ευρώπη και ΝΒΑ, μας μίλησε για την οικογένειά του και τον ενός χρόνου γιο του και μας περιέγραψε πως περνάει το 24ωρό του στη Θεσσαλονίκη…"

– Ποια τα δικά σου όνειρα για το μέλλον σου;

"Το μπασκετικό μου όνειρο να παίξω στο μεγαλύτερο επίπεδο που μπορώ και να κερδίζω συνεχώς πρωταθλήματα".

– Συμμετοχή στο ΝΒΑ ή κατάκτηση της Euroleague;

"Να κερδίσω την Ευρωλίγκα είναι μεγάλη υπόθεση. Αυτό θα επέλεγα, σε σχέση με το να παίξω ένα παιχνίδι στο ΝΒΑ".

– Αγαπημένος σου Ευρωπαίος παίκτης και αντιστοίχως από το ΝΒΑ…

"Μου αρέσει να βλέπω τον  Διαμαντίδη του Παναθηναϊκού και τον Ροντρίγκεζ της Ρεάλ. Μου αρέσει ο τρόπος που τρέχουν την ομάδα και κάνουν τους συμπαίκτες τους καλύτερους. Από το ΝΒΑ θαυμάζω τον Ρέιτζον Ρόντο, τον  Στις Νας και φυσικά τον Κρις Πολ".

– Πως είναι στην ηλικία μόλις των 23 χρόνων να είσαι πατέρας και μάλιστα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη πατρίδα σου;

"Το να γίνω πατέρας σε τόσο μικρή ηλικία ήταν κάτι που δεν το είχα σχεδιάσει. Με βοήθησε πολύ όμως, να γίνω πραγματικός άντρας και να μάθω πως είναι να έχεις πραγματικές ευθύνες στη ζωή σου. Χρειάζεται πολλές θυσίες για να είσαι σωστός πατέρας. Ο γιος μου είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί στη ζωή μου".

– Είσαι ευχαριστημένος από τη ζωή σου στη Θεσσαλονίκη. Περιέγραψέ μας ένα τυπικό 24ωρό σου με την οικογένειά σου…

"Ναι όλα για μένα κυλούν υπέροχα εδώ. Η πόλη έχει ό,τι μπορεί να αναζητήσει κανείς. Τις περισσότερες ημέρες έχω προπόνηση. Μετά συνήθως καταλήγω στο σπίτι, όπου τσεκάρω το ίντερνετ και επικοινωνώ με δικά μου άτομα. Και τον ελεύθερο μου χρόνο συνήθως πηγαίνω στο Cosmos με την οικογένεια. Μου αρέσουν τα απλά πράγματα, δεν είμαι της υπερβολής".

Σχετικά άρθρα