Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ασφαλιστικές εισφορές: Πόσα πληρώνουμε σε σχέση με τις άλλες χώρες
Ασφαλιστικές εισφορές: Πόσα πληρώνουμε σε σχέση με τις άλλες χώρες thumbnail

Ασφαλιστικές εισφορές: Πόσα πληρώνουμε σε σχέση με τις άλλες χώρες

Μπορεί από τον προσεχή Ιούλιο οι ασφαλιστικές εισφορές – τόσο αυτές που καταβάλλουν οι εργοδότες όσο και αυτές που πληρώνει ο εργαζόμενος, μέσω κρατήσεων στο μισθό του – να μειώνονται κατά 3,9%, ωστόσο η Ελλάδα παραμένει στην ομάδα των μελών του ΟΟΣΑ με τους υψηλότερους συντελεστές.


Οι εργοδοτικές εισφορές στην Ελλάδα θα μειωθούν τον Ιούλιο κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ έχει προηγηθεί η μείωση κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα από το Νοέμβριο του 2012.


Έτσι, θα διαμορφωθούν στο 24,56% από 28,56% που ήταν πριν από το Νοέμβριο του 2012.


Παρά τη σημαντική μείωση, παραμένουν στην πρώτη δεκάδα – συγκεκριμένα, στην 9η θέση – της κατάταξης με τους υψηλότερους συντελεστές στον ΟΟΣΑ.


Πέραν των συντελεστών, η σύγκριση με τα συστήματα άλλων κρατών – μελών του Οργανισμού αναδεικνύει και άλλα κρίσιμα ζητήματα.


Επί παραδείγματι, η Ελλάδα δεν διαφοροποιεί τους συντελεστές υπολογισμού των εισφορών ανάλογα με το ύψος των ετήσιων αποδοχών, ενώ ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, εφαρμόζουν χαμηλότερο συντελεστή για τους εργαζομένους με υψηλές αποδοχές, προκειμένου να περιορίσουν το κίνητρο απόκρυψης εισοδήματος.


Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X