Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ιδιοκτήτης μπαρ γεννημένος το 1919! Νέο κόλπο "δεν πληρώνω"!
Ιδιοκτήτης μπαρ γεννημένος το 1919! Νέο κόλπο "δεν πληρώνω"! thumbnail

Ιδιοκτήτης μπαρ γεννημένος το 1919! Νέο κόλπο "δεν πληρώνω"!

Επιχειρήσεις-βιτρίνα που «διοικούνται» από συνταξιούχους ηλικίας ακόμη και 95 ετών στήνουν τα κυκλώματα της εισφοροδιαφυγής για να σβήνουν τα παλιά και νέα χρέη στα κρατικά ταμεία, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.


Το κόλπο του 95αρη επιχειρηματία θεωρείται μεν παλιά μέθοδος για να μην πληρώνουν φόρους και εισφορές στα Ταμεία οι κανονικοί εργοδότες, πλην όμως το φαινόμενο αποκτά πλέον ανησυχητικές διαστάσεις και το σημαντικότερο είναι ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των Ταμείων ουδέποτε ασχολήθηκαν με την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, ενώ ακόμη και το νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σηκώνει τα χέρια όταν καλείται να κυνηγήσει υπέργηρους οφειλέτες.


Το αποτέλεσμα όπως ανέφερε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αρμόδιο στέλεχος του ΚΕΑΟ είναι να παραμένει ασύλληπτη η εισφοροδιαφυγή από δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις τέτοιου τύπου να πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς.


Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας επίσημα στοιχεία για το πώς στήνεται το κόλπο των «επιχειρηματιών-βιτρίνα» που δηλώνουν έναρξη δραστηριότητας στα 95 τους όχι φυσικά για να ασκήσουν επιχειρηματικότητα, αλλά με μοναδικό σκοπό να «διαγράψουν» χρέη για τα οποία η αλήθεια είναι ότι ποτέ και κανείς από τους αρμοδίους δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει στο παρελθόν.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος,

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X