Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ιαπωνικά τύμπανα θα ηχήσουν στη Στέγη Γραμμάτων
Ιαπωνικά τύμπανα θα ηχήσουν στη Στέγη Γραμμάτων thumbnail

Ιαπωνικά τύμπανα θα ηχήσουν στη Στέγη Γραμμάτων

Μοναδική παράσταση σήμερα (Δευτέρα 31 Μαρτίου) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που θα σας ταξιδέψει στην Ιαπωνία. Το συγκρότημα «Τύπανα» σε ένα πρόγραμμα με μουσική από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.


Ένα σπάνιο αφιέρωμα στην ιαπωνική μουσική, με έμφαση στις συνθέσεις για κρουστά: «Rain tree» του Toru Takemitsu, «Marimba Spiritual» του Minorou Miki, «Thirteen Drums» του Maki Ishii και «Hierophonie V» του Yoshihisa Taira.


Τέσσερα έργα απαιτήσεων για το σύνολο κρουστών «Τύπανα», το οποίο αφού παρουσίασε στο ελληνικό κοινό πολλά και σημαντικά έργα των Steve Reich, Ιάννη Ξενάκη, George Antheil, John Cage και George Crumb στρέφεται στους μεγάλους Ιάπωνες συνθέτες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.


Και για τους «ψαγμένους» ακροατές: το «Rain Tree», γραμμένο το 1981 για τρεις κρουστούς σε τονικά όργανα, αποτελεί μαζί με το Rain Tree sketch (1982) και το Rain Tree sketch 2 (έργα για πιάνο σόλο) μια ιδιότυπη τριλογία του Τεκεμίτσου με θέμα την κυκλική ροή του νερού στον πλανήτη. Το «Marimba Spiritual» γράφτηκε κατά παραγγελία της σπουδαίας Keiko Abe (βιρτουόζος της μαρίμπα) το 1984 και πρόκειται για ακραία δεξιοτεχνική σύνθεση. Το «Thirteen Drums» βασίζεται στην ιδέα της αέναης κίνησης. Τέλος, το «Hierophonie V» είναι ένας ιδιοφυής συνδυασμός φωνημάτων του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου με τις απαράμιλλες διαστάσεις του ιμπρεσιονισμού.


Info


31 Μαρτίου 2014 
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, Ευρυδάμαντος και Γαλαξία 2, Νέος Κόσμος 
Τηλ.: 210-9249090 
Ώρα 20:30. Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 €, Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X