Τούρτα σοκολάτα με κρέπες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τις κρέπες</span><br /><span style="font-size: medium;">20 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">50 γραμμάρια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 γραμμάρια αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 βανίλια σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό</span><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">20 γραμμάρια ρούμι</span><br /><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την κρέμα σοκολάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">450 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια ασπράδια</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 βανίλια</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</span><br /><span style="font-size: medium;">80 γραμμάρια ρούμι</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τις κρέπες</span><br /><span style="font-size: medium;">Κοσκινίζουμε το αλεύρι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την κρέμα σοκολάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μπέν μαρι (δηλαδή μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που το νερό βράζει) λιώνουμε τη σοκολάτα, κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα και τέλος με τη κρέμα γάλακτος αραιά  χτυπημένη και το ρούμι, όλα ανακατεμένα απαλά.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την συναρμολόγηση</span><br /><span style="font-size: medium;">Κόβουμε 8 κρέπες στη μέση και τις βάζουμε σε τσέρκι 26 cm, ξεκινώντας από τη μέση της τούρτας προς τα έξω.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μετά βάζουμε μια κρέπα για πάτο και μια λεπτή στρώση σοκολάτας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ( κρέπα- κρέμα σοκολάτας) 4 φορές και μετά κλείνουμε την τούρτα με τις κρέπες που εξέχουν από τα πλάγια.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Παγώνουμε σε κατάψυξη για 1 ώρα και και διατηρείτε στη κατάψυξη.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα