Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Μεσογειακή τάρτα με σπαράγγια και μπέικον
Μεσογειακή τάρτα με σπαράγγια και μπέικον thumbnail

Μεσογειακή τάρτα με σπαράγγια και μπέικον

Υλικά


Για 4-6 άτομα

Για τη βάση της ζύμης
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
1 1/4 φλιτζάνιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνιου κρύο νερό

Για τη γέμιση
18 λεπτά σπαράγγια
4 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι


 


 

 


Εκτέλεση




Για τη ζύμη της βάση
Ξεκινήστε κάνοντας τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το βούτυρο. Στη συνέχεια το τρίβετε με τα δάχτυλα σας μέχρι να γίνει το μείγμα ψίχουλα , προσθέστε αρκετό κρύο νερό και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά. Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη τη ζύμη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά.

Για τη γέμιση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε φύλλο λεπτό φύλλο ίσης διαμέτρου με την ταρτιέρα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Βάζετε το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα αφαιρώντας περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει με ένα μαχαιράκι. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Ενώ η ζύμη ψήνεται, ξεπλένετε τα σπαράγγια και τα κόβετε στη μέση. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το τυρί και την κρέμα γάλακτος,  πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε το μείγμα των αυγών μέσα στη τάρτα και συνεχίστε προσθέτοντας τα σπαράγγια. Τέλος πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο μπέικον και ψήνετε για άλλα 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


 


 




Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X