Βετάκης: Υπάρχει στοχοποίηση και ηθικοί αυτουργοί

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Βετάκης μίλησε για τη μαφιόζικη επίθεση που δέχθηκε, μπροστά στα μάτια του 9χρονου γιου του. Εκανε λόγο για ηθικούς αυτουργούς, προμελετημένο «έγκλημα» και επιστολές συμμόρφωσης που έλαβε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.Οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για το πως είναι ο ίδιος και ο 9άχρονος γιος του: «Υπάρχουν πόνοι και ράμματα… Ο μικρός έχει ένα θέμα και θα πάμε σε κάποιον ειδικό να μας συμβουλέψει γιατί οι αντιδράσεις του μας ανησυχούν και πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

Για την αντίδραση του γιου του: «Δεν περιγράφεται… Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, είναι μελοδραματικό, αλλά ας μην το κάνουμε άλλο. Ο μικρός είχε πάθει σοκ, φώναζε και έκλαιγε. Απορούσε γιατί κάποιοι κακοί άνθρωποι με χτύπησαν επειδή δεν ήξερα τον δρόμο για τον οποίο με ρώτησαν! Με είδε σε άθλια κατάσταση με αίματα παντού. Μετά την επίθεση γύρισα σπίτι άφησα το παιδί, πήγα στο νοσοκομείο και μετά στη ΓΑΔΑ να δώσω κατάθεση».

Για το χρονικό της επίθεσης: «Κανείς δεν πήρε χαμπάρι την επίθεση γιατί ήμασταν σε ένα στενάκι, που παλιότερα ήταν κεντρικός δρόμος στη Γλυφάδα, αλλά όχι πια. Δεν υπήρχε αυτοκίνητο ούτε μπροστά ούτε πίσω. Ένα μηχανάκι ήρθε δίπλα μου και με ρώτησαν για έναν δρόμο. Το όνομα του δρόμου που έψαχναν είχε σημειολογικό ενδιαφέρον καθώς με ρώτησαν για την ”Ελευθέρων Σκοπευτών”! Δεν άκουσα καλά και άνοιξα το παράθυρο και τότε με χτύπησαν. Ο μπροστινός κρατούσε το μηχανάκι και ο πίσω είχε βάλει το χέρι του στο αυτοκίνητο και με χτυπούσε. Φορούσε γάντι μοτοσικλετιστή και δεν ξέρω αν ήταν σιδερογροθιά ή κρατούσε κάτι άλλο. Αναγκάστηκα να κλωτσήσω την πόρτα για να τους απωθήσω και τράπηκαν σε φυγή. Ήταν επαγγελματίες. Το μηχανάκι δεν είχε πινακίδες».

Για το αν ήταν υποψιασμένος: «Ήταν 11 το πρωί, είχα με το παιδί μαζί και όσο κι αν ήμουν υποψιασμένος και πρόσεχα, δεν το περίμενα. Έχω δώσει στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα στα “Νέα”. Κι εδώ θέλω να πω πως η εφημερίδα με στηρίζει και είμαι ειλικρινά υπερήφανος που δουλεύω σε μια σωστή εφημερίδα. Να ευχαριστήσω τον κύριο Ψυχάρη και τον κύριο Μεμή που με στηρίζουν και είναι αποφασισμένοι να το πάνε όσο παίρνει για να οδηγηθεί κάπου αυτή η υπόθεση».

Για το ενδιαφέρον του κόσμου: «Με συγκίνησε το ενδιαφέρον και η συμπαράσταση πολλών ανθρώπων που με πήραν τηλέφωνο και κατάλαβα πως δεν είμαι μόνος μου. Είναι όμως λόγια που πρέπει να γίνουν και πράξη. Να το πολεμήσουμε όλοι μαζί. Υπάρχει τρόπος, είμαι βέβαιος. Μετά τις καταθέσεις που έχω κάνει και τη δημοσιοποίηση της εφημερίδας, ελπίζω να γίνει παρέμβαση εισαγγελέα και έρευνα. Το δικό μου περιστατικό είναι άσχημο, όχι μόνο γιατί έγινε μπροστά στο παιδί μου, αλλά γιατί δεν έγινε μετά από αγώνα που κάποιοι εκνευρισμένοι οπαδοί επιτέθηκαν. Όχι ότι δικαιολογείται, αλλά εξηγείται. Το δικό μου ήταν ψυχρό, μελετημένο χτύπημα με παρακολούθηση μετά από μια εβδομάδα που ήμουν σε άδεια από τη δουλειά».

Για τις επιθέσεις που είχαν προηγηθεί σε άλλους ρεπόρτερ Παναθηναϊκού (Ασπρούλιας, Καλκαβούρας): «Υπάρχει αλληλουχία, υπάρχει συσχετισμός γεγονότων, υπάρχει στοχοποίηση, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια που κάνουν οι ηθικοί αυτουργοί. Είναι άνθρωποι από τον χώρο μας. Πρέπει να λογοδοτήσουν και ελπίζω πως θα λογοδοτήσουν. Θα δοθεί συνέχεια… Είμαι βέβαιος για αυτό. Ήδη από σήμερα έχω πληροφορηθεί πως υπάρχουν και νέα στοιχεία, νέες αποδείξεις. Υπάρχουν θέματα…».

Για το αν επικοινώνησε μαζί του κάποιος από τον Παναθηναϊκό, του οποίου κάνει ρεπορτάζ από το 1993: «Κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να το σχολιάσω. Άλλοι με πήραν, από τον Παναθηναϊκό όχι. Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε ήταν μια επιστολή στην εφημερίδα μου την προηγούμενη Παρασκευή με την οποία ζητούσαν να με επαναφέρουν στην τάξη και ζητούσαν περαιτέρω ενέργειες απέναντί μου. Για το δημοσίευμα για την βράβευση του Ομπράντοβιτς. Η επιστολή αυτή και μία προηγούμενη έχουν δοθεί στη ΓΑΔΑ. Κάποιοι χαρακτηρισμοί φαίνεται πως ενόχλησαν. Έκανα μια ανθρώπινη περιγραφή, με αγάπη σε ανθρώπους που γνωρίζω χρόνια. Το εξέλαβαν ορισμένοι πως είχα αρνητική προδιάθεση και έστειλαν την επιστολή».

Σχετικά άρθρα