Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Πόσα αβγά την εβδομάδα μπορεί να τρώει το παιδί;
Πόσα αβγά την εβδομάδα μπορεί να τρώει το παιδί; thumbnail

Πόσα αβγά την εβδομάδα μπορεί να τρώει το παιδί;

EΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Έχω ένα μωρό 6 μηνών. Απο ποιά ηλικία μπορεί να αρχίσει να τρώει αυγό. Πόσα αυγά την εβδομάδα μπορεί να καταναλώνει ένα παιδί;
 ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ η κ. Μαρία Τσίρμπα Χημικός, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Από ποια ηλικία μπορεί να παιδί να τρώει αυγό;
Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα συστατικά του αυγού, ιδιαίτερα του κρόκου είναι εύπεπτα. Ο κρόκος του αυγού μπορεί να εισαχθεί στη διατροφή των βρεφών από τον 10ο μήνα ενώ το ασπράδι από τον 8ο μήνα. Γενικά επικρατεί η άποψη ότι όσο αργότερα ξεκινάει το αβγό τόσο αποφεύγονται οι πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις, γεγονός όμως που δεν αποδεικνύεται.


Πόσα αυγά την εβδομάδα μπορεί να τρώει ένα παιδί;
Γενικά 3 έως 5 αυγά την εβδομάδα είναι λογική συχνότητα κατανάλωσης. Στα παχύσαρκα παιδιά μπορεί να αυξηθεί το λιπιδαιμικό προφίλ λόγω χοληστερίνης. Μπορεί να καταναλώνεται ελεύθερα το ασπράδι το οποίο είναι πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας που δεν περιέχει λίπη.


Συμπερασματικά, το αυγό είναι ένα μικρό αλλά πολύτιμο τρόφιμο. Μικρό σε θερμιδική αξία (70 – 80 θερμίδες/ αυγό) αλλά πολύτιμο για την υγεία των παιδιών χάρη στην πληρότητά του σε θρεπτικά συστατικά και το αίσθημα του κορεσμού που προκαλεί. Ας το βάλουμε στην διατροφή των παιδιών συστηματικά για να «χτίσουμε» παιδιά όλο υγεία. Πηγή www.diatrofi.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X