Η… Παναγιά θέλει τον Πλατανιά στην Σούπερ Λίγκα

Την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του σε 16 ματς πέτυχε ο Πλατανιάς, νικώντας με 3-2 την Ξάνθη στα Πηγάδια. Η… Μεγαλόχαρη, την οποία ευχαρίστησε για την… βοήθειά της στο τέλος του ματς ο Αγγελος Αναστασιάδης, έκανε και πάλι το… θαύμα της, βγάζοντας τους Χανιώτες από την επικίνδυνη ζώνη, με την Βέροια, πλέον να πέφτει και τον Απόλλωνα να βρίσκεται σε θέση μπαράζ. Με την ήττα της μπλέκει επικίνδυνα, πλέον και η Ξάνθη που έχει δύσκολο πρόγραμμα (ΟΦΗ εκτός, ΠΑΟ εντός) και τον Κεχαγιά να δηλώνει στο φινάλε πως όλα πήγαν στραβά! "Ματιασμένος" ο Χοσέμι, ανύπαρκτο πέναλτι πήραν οι Θρακιώτες.Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα στα πρώτα 7 λεπτά με την Ξάνθη να χάνει δύο καλές ευκαιρίες, αλλά τον Πλατανιά να σκοράρει παίρνοντας κεφάλι στο σκορ. Στο 4ο λεπτό από συνεργασία Ντε Γκούζμαν – Μάνταλου, ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και επιχείρησε το σουτ, όμως ο Γιωργαλλίδης του είπε "όχι".

Στο 5ο λεπτό έγινε το 0-1. Από σέντρα του Κάταϊ, ο Χοσέμι δεν μπόρεσε να απομακρύνει, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Τόρες και με πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα των Χανίων.

Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει στο 7′, όταν έπειτα από προσπάθεια του Σολάρι, η μπάλα έφτασε στον Σολτάνι, όμως το σουτ που δοκίμασε από το ημικύκλιο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιωργαλλίδη!

Οι Χανιώτες έχοντας με το μέρος τους την ψυχολογία, εν αντιθέσει με τους Ακρίτες που έδειχναν αγχωμένοι, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο 21′ σε σουτ του Τόρες, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και στο 32′ σε σουτ του Κάταϊ, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη, μέχρι να φτάσει στο 0-2 στο 35′, με κεφαλιά του Βλαχοδήμου, ύστερα από σέντρα του Ινκούμ!

Ο Κεχαγιάς προχώρησε άμεσα σε αλλαγή βάζοντας τον επιθετικογενή Τριάδη στο 38′ στη θέση του Μπαξεβανίδη, ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο Αναστασιάδης έβαλε τον Θέρα αντί του Ζαραδούκα. Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να μειώσει στο 48′, όταν μετά από σέντρα του Τριάδη, ο Σολτάνι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή νίκησε τον Γιωργαλλίδη κάνοντας το 1-2.

Οι Θρακιώτες άγγιξαν την ισοφάριση στο 55′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο, ο Μπέρτος προσπάθησε να πλασάρει, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Γιωργαλλίδη, ωστόσο δεν τα κατάφερε και η μπάλα απομακρύνθηκε, ενώ στο 63′ ο Μάνταλος είχε σουτ μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πλατανιά.

Ο Κεχαγιάς στο 63′ έριξε τον Ράνο αντί του Παϊτο παίζοντας… φουλ επίθεση με σκοπό να ανατρέψει το εις βάρος της ομάδας του σκορ, ενώ ο Αναστασιάδης απάντησε με την είσοδο του Γουνδουλάκη στη θέση του Αγκιλέρα στο 67ο λεπτό.

Ο Πλατανιάς κόντρα στη ροή του αγώνα πέτυχε το 1-3 στο 77ο λεπτό. Ο Χοσέμι έκανε πάλι… γκέλα, όπως και στο πρώτο τέρμα των φιλοξενουμένων με τον Κάταϊ να το εκμεταλλεύεται και με ψηλοκρεμαστό πλασέ να νικάει τον Κυριακίδη δίνοντας εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του!

Η απάντηση της Ξάνθης ήταν άμεση, καθώς στο επόμενο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Θέρα, ύστερα από σέντρα του Κάλβο, με τους Χανιώτες να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του Τριτσώνη και μάλλον έχουν δίκιο, αφού στο ριπλέι η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο σώμα και όχι στο χέρι του αμυντικού του Πλατανιά. Ο Σολάρι από την… άσπρη βούλα πέτυχε το 14ο γκολ του στο πρωτάθλημα πιάνοντας στην πρώτη θέση των σκόρερ τον Μπεργκ και μείωσε σε 2-3 για την Ξάνθη στο 79ο λεπτό.

Ο Πλατανιάς έφτασε κοντά στο 2-4 στο 82′, όταν μετά από νέο-τραγικό λάθος της άμυνας της Ξάνθης, ο Κάταϊ βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Κυριακίδη, αλλά το πλασέ του απομάκρυνε ο Χοσέμι. Δυο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Γιωργαλλίδη να κάνει λάθος (άστοχη έξοδο με το κεφάλι…), αλλά ο Δημήτρης απομάκρυνε προτού οι Θρακιώτες γίνουν επικίνδυνοι.

Στις καθυστερήσεις ο Αγκιλέρα που είχε βγει αλλαγή στον πάγκο έκανε… μανούρα με στόχο να αποβληθεί και το κατάφερε βλέποντας την δεύτερη κίτρινη του Τριτσώνη, την ώρα που οι οπαδοί της Ξάνθης πετούσαν αντικείμενο για να χτυπήσουν τον Δημήτρη που έβγαινε με το κουρσάκι των πρώτων βοηθειών, αλλά το αντικείμενο βρήκε τον… οδηγό!

Παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, όπως γίνεται αντιληπτό δεν παίχτηκε στα Πηγάδια με συνεχείς διακοπές, με παίκτες του Πλατανιά να κάνουν καθυστερήσεις, προκειμένου να λήξει και τα κατάφεραν παίρνοντας μια τεράστια νίκη στη μάχη που δίνουν για την παραμονή.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Παΐτο (66’ Ράνος), Μπέρτος, Γούτας, Χοσέμι, Ντε Γκούζμαν, Μπαξεβανίδης (38’ Τριάδης), Μάνταλος, Κάλβο, Σολτάνι (86’ Νάκας), Σολάρι.

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Αγκιλέρα (67’ Γουνδουλάκης), Ίνκουμ, Γιάχια, Ζαραδούκας (46’ Θέρα), Δημήτρης, Κατάι (90’ Σιαλμάς), Βλαχοδήμος, Μενδρινός, Τέτε, Τόρες.

Σχετικά άρθρα