Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Μάθε το μυστικό για να κάνεις καλό σεξ μετά τα 40
Μάθε το μυστικό για να κάνεις καλό σεξ μετά τα 40 thumbnail

Μάθε το μυστικό για να κάνεις καλό σεξ μετά τα 40

Από τον Κ.Κωνσταντινίδη, Χειρουργό, Ουρολόγο-Ανδρολόγο, Πρόεδρο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,www.andrologia.grΣύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι γυναίκες μέσης ηλικίας που θεωρούσαν περισσότερο σημαντική τη σεξουαλική δραστηριότητα, ήταν πιο πιθανό να τη διατηρήσουν σε υψηλότερα επίπεδα, σε σύγκριση με τις γυναίκες που τη θεωρούσαν λιγότερο σημαντική.

Η σύγχρονη βιβλιογραφία υποστηρίζει ότι η σεξουαλική λειτουργία επηρεάζει την ποιότητα ζωής που σχετίζεται με την υγεία. Για το λόγο αυτό, η καλύτερη κατανόηση των παραγόντων που επιδρούν στη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών με την αύξηση της ηλικίας, είναι πολύ σημαντική και σύμφωνα με τους ερευνητές, θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής. 

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες από ένα μεγάλο αριθμό γυναικών ηλικίας 40-65, οι οποίες στον τέταρτο χρόνο της μελέτης συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τη σεξουαλική λειτουργία, το οποίο συμπλήρωσαν ξανά μετά από 4 χρόνια. Από τις 602 γυναίκες που συμπλήρωσαν το πρώτο ερωτηματολόγιο οι 354, το 66.3% δηλαδή ήταν σεξουαλικά ενεργές. Από αυτές, στην επαναξιολόγηση, μετά από 4 χρόνια, παρέμειναν σεξουαλικά ενεργές οι 228, το 85.4%, δηλαδή. 

Μεγαλύτερη πιθανότητα να διατηρήσουν τη σεξουαλική δραστηριότητα είχαν οι λευκές γυναίκες, αυτές που είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος, καθώς και όσες απέδιδαν μεγαλύτερη σημαντικότητα στη σεξουαλική δραστηριότητα. Όμως, συμφώνα με τα αποτελέσματα, η βαθμολογία στο δείκτη γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας δε βρέθηκε να σχετίζεται με τη διατήρηση της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Το βασικό εύρημα της μελέτης είναι ότι οι γυναίκες μέσης ηλικίας που είναι σεξουαλικά ενεργές έχουν αυξημένες πιθανότητες να εξακολουθήσουν να είναι σεξουαλικά ενεργές.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X