Ψήφο εμπιστοσύνης σε Βεργέτη από τον Μποροβήλο

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αστέρας και υπεύθυνος για θέματα μεταγραφών, Δημήτρης Μποροβήλος, έπλεξε το εγκώμιο του Στάικου Βεργέτη και ουσιαστικά προανήγγειλε την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας και τη νέα περίοδο. Τι είπε ακόμη για τον σχεδιασμό της ομάδας, την ενίσχυση του καλοκαιριού, τις ανανεώσεις των συμβολαίων, αλλά και το μεγαλύτερο όνομα που προσπάθησαν να φέρουν οι Αρκάδες.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μποροβήλος στο "Αρκάδια 9,83":
Τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας: "Ο Αστέρας κάθε χρόνο ενισχύεται και κάθε χρόνο τα πάει και καλύτερα. Έτσι και φέτος έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός και του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι. Την περασμένη σεζόν μετά την καλύτερη χρονιά του Αστέρα ολοκληρώθηκαν πάρα πολλά συμβόλαια και για κάποιοι έφυγαν. Όμως φέτος έχουμε έναν κορμό που μας οδηγεί. Φέτος αν είδατε είχαμε δημιουργήσει μια ομάδα σχεδόν από την αρχή και αυτό ήταν πολύ δύσκολο και δεν αναφέρομαι μόνο στους ποδοσφαιριστές".

Τους στόχους που κυνηγά ο Αστέρας: "Ονόματα δεν μπορούμε να πούμε. Ο Αστέρας κινείται στην Αργεντίνικη και την Ισπανική αγορά, αλλά κινούμαστε και σε άλλες αγορές. Η Γαλλία είναι στο στόχαστρο μας. Είναι δύσκολο να βρεις έναν ποδοσφαιριστή  σε μια χώρα που βγαίνει ένας στους  100. Οι μεταγραφές του Αστέρας δεν γίνονται επειδή έρχεται ένας μάνατζερ και την επόμενη μέρα τον παίρνουμε. Όλους τους παρακολουθεί το τμήμα σκάουτινγκ".

Την εξαιρετική οργάνωση της ΠΑΕ: "Η οργάνωση θέλει χρόνο, κόπο και χρήμα. Επίσης θέλει γερό στομάχι και υπομονή. Να κάτσεις να δημιουργήσεις υποδομές στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο".

Για τον Ντε Μπλάσις: "Ο Ντε Μπλάσις θα παραμείνει, αλλά η αγορά λειτουργεί. Αν έρθει πρόταση που μας ικανοποιεί, η πόρτα είναι ανοιχτή.  Είναι ο πρώτος σκόρερ μας μαζί με τον Καράσκο, ο οποίος είναι δανεικός. Αν κάποια ομάδα ανακαλύψει κάποιον από τον Αστέρα η πόρτα είναι ανοιχτή  για να κάνει κάποιος πρόταση. Αν οι απαιτήσεις της ομάδας του Καράσκο είναι λογικές θα μείνει, αν όχι θα ψάξουμε αντικαταστάτη. Όσον αφορά τον Λούι πιστεύω δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με την αγορά του".

Πως γίνονται οι προτάσεις συμβολαίων: "Είσαι υποχρεωμένος να κάνεις συμβόλαια διετή, τριετή. Δεν μπορείς να κάνεις 5ετές συμβόλαιο γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της αποτυχίας και τότε η ζημιά είναι μεγάλη. Δεν μπορείς να ανανεώνεις συμβόλαια όταν ο άλλος έχει μεγάλες απαιτήσεις. Επίσης δεν μπορείς να μην αφήσεις κάποιον να πάει σε άλλη ομάδα".

Αν υπάρχουν Ελληνες παίκτες στον Αστέρα που μπορούν να πάρουν μεγάλη μεταγραφή: "Στις ακαδημίες υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά και το ότι δεν παίζουν δεν είναι δίκια τους ευθύνη αλλά δικιάς μας. Ο Κουρμπέλης μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στην καριέρα του. Έχουμε αρκετά παιδιά που είναι μεγαλύτερα ταλέντα από τον Φορτούνη και θα προσπαθήσουμε να τα αναδείξουμε. Ο Μηλιώτης είναι ένα παιδί που τον κάναμε επαγγελματία τον Ιανουάριο και ελπίζουμε να εξελιχθεί όπως του αξίζει".

Για τις διαπραγματεύσεις: "Οι διαπραγματεύσεις από την στιγμή που υπάρχει το οικονομικό είναι πολύ δύσκολες. Είναι και η Τρίπολη μια μικρή πολύ".

Το μεγαλύτερο όνομα που προσπάθησε να φέρει ο Αστέρας: "Είχαμε προσπαθήσει να φέρουμε τον Ντι Μαρία όταν ήταν 15 χρονών. Δεν ήταν οικονομικό το πρόβλημα τότε, αλλά η χαμηλή κατηγορία μας, αγωνιζόμασταν στην Γ’ Εθνική και  δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή. Από τότε ξεκίνησε η ενασχόληση μας με την αγορά της Αργεντινής."

Για τον Στάικο Βεργέτη: "Ο Στάικος Βεργέτης είναι ένα παιδί που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Αστέρα και έχει πάρει άριστα σε όλους τους τομείς. Και σαν προπονητής άριστα έχει πάρει. Κατάφερε να βγάλει πάλι την ομάδα στην Ευρώπη. Εκτός από την εμπειρία δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής. Είναι μορφωμένος, μιλάει 3 γλώσσες, είναι εργάτης στο γήπεδο και περνάει όλη του την μέρα στο γήπεδο. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο χρειάζεται ένας προπονητής".

Αν είναι εφικτός ο στόχος του Γιουρόπα: "Πιστεύω πως φέτος ο στόχος του να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι εφικτός. Δεν θα είμαστε κομπάρσοι στην Ευρώπη. Θέλουμε όμως και την τύχη με το μέρος μας και στα παιχνίδια αλλά και στην κληρωτίδα. Εγώ θεωρώ ως στόχο την είσοδο στο Γιουρόπα Λίγκ και όχι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ δύσκολο".

Τέλος, σχετικά με τον κόσμο ανέφερε: "Μας προβληματίζει η προσέλευση, αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον κόσμο έξω. Από την στιγμή που έρχεται ένα κομμάτι της πόλης σου στο γήπεδο είναι σημαντικό.  Αυτό που λείπει στον Αστέρα είναι η κερκίδα των φανατικών. Σε αυτό φταίμε και εμείς. Σε αυτές τις κερκίδες βάζουν το χεράκι τους και οι διοικήσεις και εμείς δεν θέλουμε τέτοιους οπαδούς. Γιατί σε τέτοιες κερκίδες γίνονται και πράγματα τα οποία εμείς σαν διοίκηση δεν τα θέλουμε".

Σχετικά άρθρα