Για το πρώτο βήμα

Σ’ ένα παιχνίδι, που αναμένεται να πέσουν κορμιά, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Καραϊσκάκη (2/4 19:00GR) με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και να δώσουν απαντήσεις.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ έφτασε. Σε ένα Καραϊσκάκη… καμίνι, οι δύο μονομάχοι θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο με αποκλειστικό στόχο ένα αποτέλεσμα, που θα δίνει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.

Πρόκειται για το μεγάλο ντέρμπι, που εδώ και καιρό περιμένουν οι δύο ομάδες για να δώσουν τις απαντήσεις τους στο χορτάρι, η κάθε μία για τους λόγους της. Οι μεν ερυθρόλευκοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους τον… γδάρτη Μάρτη ανεβάζοντας στροφές.

Οι πρωταθλητές δείχνουν να έχουν αδειάσει μετά τη μεγάλη προσπάθεια, που έκαναν στα παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας κάνει μαζεμένες όσες γκέλες δεν έκαναν όλη την προηγούμενη σεζόν.

Τόσο ο Μίτσελ, όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που επισκέφθηκε την ομάδα στου Ρέντη, ζήτησαν σοβαρότητα και πάθος, ούτως ώστε να γίνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του νταμπλ.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, θέλει να πατήσει στη νίκη της Τούμπας και να αποδείξει πως η βαριά ήττα του α’ γύρου δεν αντικατοπτρίζει την διαφορά των δύο ομάδων. Η δίψα για διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου και για έναν ενδεχόμενο τίτλο είναι μεγάλη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και τον κόσμο της.

Οι Γεωργιάδης και Βρύζας προσπάθησαν με διαδοχικές συζητήσεις να ετοιμάσουν ψυχολογικά τους παίκτες, ενώ το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν και φίλαθλοι του Δικεφάλου, που συγκεντρώθηκαν στην Τούμπα πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Αθήνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι μόνοι, στους οποίους δεν μπορεί να υπολογίζει ο Μίτσελ είναι οι Ιμπαγάσα και Ολαϊτάν, ενώ η 11άδα φαίνεται να έχει κλείσει.

Την εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – θα παίξουν οι Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο και Χολέμπας. Την τριάδα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Εντινγκά, Μανιάτης και Τσόρι και στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Κάμπελ, Πέρες και στην κορυφή ο Βαλντές.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Φουστέρ, Παπαδόπουλος, Σάλιακας, Σάμαρη, Σαβιόλα και Βούρος. Εκτός έμειναν ο Βέργος και ο Σέποβιτς.

Από την άλλη πλευρά ο Γεωργιάδης, δεν υπολογίζει στους Λάζαρ και Χούσεν, αλλά φρόντισε να ξεκουράσει τους βασικούς του στο ματς με την Καλλονή ώστε να τους έχει φρέσκους σήμερα.

κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Ινσαουράλδε και Τζαβέλλα.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κάτσε, έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τον Κατσουράνη και τον Νάτχο. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Στοχ, Λούκας και Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Κίτσιου, Λίνο, Σπυρόπουλος, Νίνης, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης και Κουλούρης. Εκτός από τους τραυματίες εκτός έμειναν οι Κατσικάς, Γεωργιάδης, Μαντούρο, Μάρτενς, Πόζογλου και Ολίσε.

Σχετικά άρθρα