Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Nόρι, ο πρώτος άνθρωπος που ανακηρύσσεται επίσημα «γένους ουδέτερου»
Nόρι, ο πρώτος άνθρωπος που ανακηρύσσεται επίσημα «γένους ουδέτερου» thumbnail

Nόρι, ο πρώτος άνθρωπος που ανακηρύσσεται επίσημα "γένους ουδέτερου"

H Αυστραλία αναγνώρισε την Τετάρτη, 2 Απριλίου, ότι ένα άτομο μπορεί να αναγνωριστεί ως «ουδέτερου γένους» (sexless) και όχι μόνο ως αρσενικό ή θηλυκό.


Το Ανώτερο Δικαστήριο της Αυστραλίας «αναγνωρίζει ότι ένα άτομο μπορεί να μην είναι ούτε γένους αρσενικού ούτε γένους θηλυκού και ότι μπορεί να αναγνωριστεί νόμιμα ως γένους «μη επισημαινόμενου».
Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά την δικαστική διαμάχη που είχε ξεκινήσει από ένα άτομο με το όνομα Νόρι, το οποίο δεν ταυτοποιείται ως άνδρας ή γυναίκα και διεκδικούσε την δημιουργία μιας επιπλέον κατηγορίας για «ουδέτερο γένος».
Ο Νόρι, ο οποίος χρησιμοποιεί μόνο αυτό το όνομα, γεννήθηκε άντρας και άλλαξε φύλο το 1989. Αλλά η εγχείρηση δεν κατάφερε να θέσει τέλος στην αμφισημία που νιώθει για την σεξουαλική του ταυτότητα.
Το 2010, οι δημόσιες υπηρεσίες του Σίδνεϊ είχαν δεχθεί να τον εγγράψουν ως «μη διευκρινισμένο είδος» αλλά άλλαξαν γνώμη και κήρυξαν άκυρη την πράξη. Ο Νόρι δήλωσε τότε ότι ένοιωσε «κοινωνικά δολοφονημένος». Τελικά ο Νόρι δικαιώθηκε.

Πριν και μετά:


Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X