Αρχική / Πολιτισμός / City life / Μουσείο Κόμικς στη Θεσσαλονίκη
Μουσείο Κόμικς στη Θεσσαλονίκη thumbnail

Μουσείο Κόμικς στη Θεσσαλονίκη

Ευχάριστα νέα για τους Θεσσαλονικιούς φίλους του κόμικς. Το πανέμορφο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως στη Θεσσαλονίκη, θα υποδεχτεί αμέτρητα κόμικς καθώς γίνει το σπίτι τους!


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης που στοχεύουν στην ανάδειξη του πλούσιου εσωτερικού διακόσμου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου, θα μετατραπεί σε μουσείο της ένατης τέχνης, ενώ θα πραγματοποιούνται και διάφορες άλλες εκδηλώσεις, καθώς δραστηριότητες animation. Παράλληλα θα λειτουργούν εργαστήρια εικονογράφησης για μικρούς και μεγάλους, για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργία κόμικς ή να πάρουν μια ιδέα για το πώς φτιάχνονται.Η πρωτοποριακή ιδέα είναι του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, οποίος μαζί με το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει «ζωή» στο παραδοσιακό αυτό κτίριο, το οποίο χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης το 1984 από το υπουργείο Πολιτισμού.


«Ο χώρος του κόμικς και του animation βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή αυτή σταμάτησε κάπως απότομα και με αυτό τον τρόπο, θέλουμε να τη στηρίξουμε και να την αναπτύξουμε», ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.


Το διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως που θα γίνει το σπίτι των κόμικς:Η ιστορία του κτιρίου:


Το έτος κατασκευής του χρονολογείται μεταξύ 1900 -1910. Το πανέμορφο κτίριο είναι ένα από τα εναπομείναντα δείγματα αρχιτεκτονικής της Θεσσαλονικής πριν από την πυρκαγιά του 1917. Μέχρι τη δεκαετία του '60 ήταν η κατοικία της οικογένειας Πετρίδη, ενώ την τελευταία εικοσαετία χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως γραφείο μεταφορών και αποθήκη υλικών. Μετά την εγκατάλειψή του, κατέληξε να αποτελεί καταφύγιο αστέγων, παρά το γεγονός ότι το 1984 είχε χαρακτηριστεί «έργο τέχνης» με υπουργική απόφαση. Απαλλοτριώθηκε το 1997. Αρχιτεκτονικά αποτελεί ένα αξιόλογο δείγμα εκλεκτικιστικού (σ.σ. καλλιτεχνικό κίνημα που πρέσβεβε τη μετάβαση προς το μοντέρνο) ύφους.
 


Επιμέλεια: Ευφροσύνη Κυριαζή

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X