Νηστίσιμο κέικ με σταφίδες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι κονιάκ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι κοφτό σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι κοφτό μπεικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 φλιτζανιού λάδι καλό</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθιές</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε ίσα – ίσα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Το βάζουμε σε λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μια γουβίτσα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Καίμε σε τηγανάκι το λάδι και το ρίχνουμε στο αλεύρι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Καθαρίζουμε, πλένουμε τις σταφίδες, τις σκουπίζουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε στο αλεύρι τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα, και τέλος τη σόδα διαλυμένη στο χυμό των πορτοκαλιών.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για  60 λεπτά της ώρας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις ψηθεί το πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη και λίγη κανέλα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα