Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Πέστο κόκκινης πιπεριάς
Πέστο κόκκινης πιπεριάς thumbnail

Πέστο κόκκινης πιπεριάς

Υλικά


Για 1 μεγάλο βάζο 

340 γραμμάρια ψητές κόκκινες πιπεριά σε βάζο στραγγισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
60 γραμμάρια ψημένα και αλατισμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι


 


 

 


Εκτέλεση


Στο μούλτι ρίχνετε τις ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές μαζί με το ψημένο σκόρδο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, την φέτα τριμμένη και χτυπάτε δυνατά για 1 λεπτό. Προσθέστε λάδι στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.

Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το μείγμα σε ένα βάζο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.


 


 




Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X