Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ολη η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ – Lamda Development για το Ελληνικό
Ολη η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ – Lamda Development για το Ελληνικό   thumbnail

Ολη η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ – Lamda Development για το Ελληνικό

Το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία αναμένεται να δώσει αναλυτικές πληροφορίες για την απόφασή του να ανακηρύξει ομόφωνα την εταιρεία Lamda Development ως προτιμητέο επενδυτή, για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ.


Σε καθαρή παρούσα αξία, η προσφορά της Lamda ανέρχεται σε λίγο πάνω από τα 700 εκατ. ευρώ. Όσο για το ποσό των 915 εκατ. ευρώ, προκύπτει με βάση έναν συντελεστή που συνδέεται με την τρέχουσα απόδοση των ελληνικών ομολόγων (6,5%-6,7%), ο οποίος περιλαμβάνεται στο μαθηματικό τύπο αξιολόγησης της προσφοράς, όπως προβλέπει ο διαγωνισμός.


Με τη σύμβαση που αναμένεται να υπογράψει η κοινοπραξία με το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να καταβάλει:  • τα 300 εκατ. ευρώ θα τα καταβάλει μπροστά (33%),

  • τα 200 εκατ. ευρώ έπειτα από δέκα χρόνια

  • τα 415 εκατ. ευρώ στο μεσοδιάστημα


Επιπλέον η κοινοπραξία αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος ύψους 1,25 δισ. ευρώ που απαιτείται για τις υποδομές δημόσιου συμφέροντος (μερική υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, δίκτυα ρεύματος – ύδρευσης κ.ά.) και το μητροπολιτικό πάρκο των 2.000 στρεμμάτων που θα δημιουργήσει εντός του Ελληνικού.


Το 30% των μελλοντικών κερδών του επενδυτή θα καταβάλλεται κάθε χρόνο στο Δημόσιο και για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης των 99 ετών. Όρος είναι η σωρευτική απόδοση της επένδυσης να ξεπερνά το 15%.
Πηγή: www.finance.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X