Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οι ένστολοι θα πληρώσουν για τους… ένστολους
Οι ένστολοι θα πληρώσουν για τους… ένστολους thumbnail

Οι ένστολοι θα πληρώσουν για τους… ένστολους

Τα ποσά που θα κληθεί να πληρώσει το Δημόσιο για να πειθαρχήσει σε δικαστικές αποφάσεις που θα εκδοθούν από το ΣτΕ θα τα πληρώσουν οι ίδιοι οι… δικαιωμένοι.

Αυτό διευκρίνισε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες αναμένεται ότι θα δικαιώσουν μεταξύ άλλων τους ένστολους επιβαρύνοντας το Δημόσιο με ποσό έως και 1 δισ. ευρώ φέτος (500 εκατ. ευρώ τα αναδρομικά και 500 εκατ. ευρώ επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του έτους).

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει προϋπολογίσει ποσό για τυχόν πληρωμές από τη δικαστική δικαίωση ομάδων πολιτών από το ΣτΕ, αλλά έχει δεσμευτεί στην τρόικα να πάρει μέτρα για να καλύψει το κόστος που θα προκύψει. Όπως φαίνεται από τα παραπάνω αν δικαιωθούν οι ένστολοι από τη μια τσέπη θα μπουν τα χρήματα και από την άλλη (με κάποιον τρόπο) θα… βγουν.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X