Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ο Γιάννης Πάριος επιστρέφει στο Pantheon Theatre
Ο Γιάννης Πάριος επιστρέφει στο Pantheon Theatre thumbnail

Ο Γιάννης Πάριος επιστρέφει στο Pantheon Theatre

Τις πιο σημαντικές και πιο ξεχωριστές στιγμές μιας καλλιτεχνικής πορείας που μετρά 45 χρόνια παρουσιάζει ο Γιάννης Πάριος στο Pantheon Theater.


Σε μια σειρά συναυλιών, αρχής γενομένης από αυτή την Παρασκευή 4/4 θα προσπαθήσει να χωρέσει ο Γιάννης Πάριος τις στιγμές που σημάδεψαν όχι μόνο τη δική του πορεία αλλά και ολόκληρη την ιστορία του νεότερου ελληνικού τραγουδιού. Από την αρχή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ο Πάριος δεν ακολούθησε επακριβώς το λαϊκό μονοπάτι της δεκαετίας του ’70, αλλά στάθηκε με κάποια αισθητική διαφοροποίηση απέναντί του – βοηθώντας στην πορεία να «χτιστεί» η αμήχανη ετικέτα «ερωτικό τραγούδι». Φυσικά, ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής παρουσίας του Πάριου, το 1971, ήταν η «Θάλασσα του Πειραιά», ένα καθαρά λαϊκό –και δημοφιλέστατο στους Ολυμπιακούς– τραγούδι του Μητσάκη. 

Μια σειρά από θαυμάσια LP («Τι θέλεις να κάνω», «Πού θα πάει πού», «Έρχονται στιγμές» ) χαρακτηρίζουν την πορεία του στο πρώτο μισό των ’70s και «οπλίζουν» τον καλό τραγουδιστή με επιτυχίες που μένουν ανεξίτηλες και αγαπητές στον κόσμο σε τέτοιο βαθμό που τον βοηθούν να περάσει αλώβητος (καλλιτεχνικά πάντα μιλώντας ) μια «περίεργη» περίοδο όπου το «πολιτικό» ανταγωνίζεται το «ελαφρολαϊκό» τραγούδι, ενώ στο ελληνικό πολιτισμικό παρασκήνιο γεννιούνται τάσεις που θα αποδώσουν στο γύρισμα της δεκαετίας από ’70s σε ’80s. Ο Πάριος διατηρεί την ιδιαιτερότητα της καλλιτεχνικής / ερμηνευτικής του ταυτότητας και στο δεύτερο μισό των ’70s έχοντας το πλεονέκτημα να ερμηνεύει ξεχωριστές διεθνείς επιτυχίες στα ελληνικά. 


Απολαύστε τραγούδια του Γιάννη Πάριου:Στα τραγούδια της δεκαετίας του ’80 ίσως υπάρχει μια ανισότητα, όμως μας δίνει εξαιρετικές δουλειές, όπως ο δίσκος που κάνει με τον Σταύρο Ξαρχάκο το 1986 ή τα «Ερωτικά του ’50» το 1988.


Το 1992, και ενώ το ελληνικό τραγούδι έχει πάρει κατευθύνσεις (σε ό,τι αφορά το ροκ –ελληνόφωνο ή μη– και το νεολαϊκό ) ανεξαρτητοποίησης από το όποιο mainstream, ο Γιάννης Πάριος βγάζει ένα δίσκο-αριστούργημα, τα «Νησιώτικα», που τονίζει όχι μόνο τις λαϊκές του καταβολές, αλλά κυρίως το ήθος του, ερμηνευτικό, καλλιτεχνικό και ανθρώπινο. Αυτό το ήθος αντικατοπτρίζεται σε κάθε δουλειά που κάνει και είναι χαρακτηριστικό της ποιότητάς του. Το άλλο χαρακτηριστικό είναι η ετικέτα «τραγουδιστής του έρωτα», που ο Πάριος προτιμά να μεταλλάσσει σε «τραγουδιστής της αγάπης».
Ένα «κενό» που υπάρχει στην καριέρα του έρχεται να καλυφθεί με το γύρισμα του αιώνα. Είναι τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που παίρνουν τη θέση τους με τον live δίσκο «Ο ερωτικός Θεοδωράκης» το 2001. Στο Pantheon Theater τον Γιάννη Πάριο συνοδεύουν 15μελής ορχήστρα και 24μελής χορωδία. Το πρόγραμμα θα επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.


Πληροφορίες:


Γιάννης Πάριος στο Pantheon Theater


Διεύθυνση: Πειραιώς 166, Γκάζι 


Ημέρες Λειτουργίας:  Παρασκευή , Σάββατο , Κυριακή


Pantheon Πάριος Τιμες: Οι ζώνες των τιμών είναι οι ακόλουθες:

Πλατεία: 30€ – 35€ – 40€ – 45€

Β θεωρείο: 15€ – 20€ – 25€

 


Χρήσιμες Πληροφορίες:

Διάρκεια παράστασης: 2.45 ' (Διάλειμμα: 15΄)

Ώρες: Παρασκευή & Σάββατο: 22.00 – 01.00, Κυριακή: 20.00 – 23.00 | Ώρα προσέλευσης 1 ώρα πριν την έναρξη!

 

Τηλέφωνα για κρατήσεις: 211.800.1300 ή στο 698.67.08.008 What's Up!


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X