Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: "Δεν μου αρέσει η μουρμούρα!"
Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: "Δεν μου αρέσει η μουρμούρα!" thumbnail

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: "Δεν μου αρέσει η μουρμούρα!"

Συντάκτης: Ευφροσύνη Κυριαζή


 


Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς όταν συναντήσει την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου είναι το τεράστιο χαμόγελό της και η γλυκύτητά της. Παρ'όλο που την ταλαιπωρούν οι «άντρες» της στο σίριαλ «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα» και στο θέατρο «Πράματα και Θάματα», στην προσωπική της ζωή είναι πολύ ευτυχισμένη. Όπως εξομολογήθηκε, προσπαθεί να μην την επηρεάζουν όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας και μέσα σε ένα «μικρόκοσμο» από φίλους, μεράκι για τη δουλειά της και αγάπη, παραμένει αισιόδοξη. 


Η συντάκτης του boro.gr, τρύπωσε στο καμαρίνι της Ιωάννα Τριανταφυλλίδού στο «Μικρό Παλλάς» και άρχισε τη «μουρμούρα» με την όμορφη ηθοποιό, για πράματα και θαύματα (σ.σ. η συντάκτης πιστεύει στα θαύματα, η Ιωάννα όχι), για σχέσεις και τους άντρες (σ.σ. αχ! αυτό το βάσανο), για τη κρίση (σ.σ. αλίμονο! Σαν το άλατι, μπαίνει πάντου πλέον), το έργο στο «Μικρό Παλλάς» (σ.σ. από τα ελάχιστα μέρη που ξεχνιέσαι απο τα προβλήματα και γελάς με την ψυχή σου) και κάπως έτσι, θέλοντας και μη, άρχισε η μουρμούρα…


Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, στο καμαρίνι της στο «Μικρό Παλλάς» μετά το τέλος της παράστασης (σ.σ. λάτρεψα τη μπορντό ζακέτα της!)Ποιά είναι η «αφορμή» Ιωάννα για να αρχίσεις τη μουρμούρα;


«Εμένα δεν μου αρέσει να γκρινιάζω. Δεν μου αρέσει καθόλου η μουρμούρα. Δεν μου αρέσει ούτε να μου την κάνουν, ούτε να την κάνω. Το θεωρώ ψυχοφθόρο και για αυτόν που το κάνει και για αυτόν που τα «ακούει». Δεν υπάρχει κανένας λόγο να μουρμουρίζεις συνεχώς.»


Ωστόσο, η γκρίνια στη σχέση είναι κάτι που σχεδόν κανένας δεν μπορεί να την αποφυγεί. Έσενα όταν σε ενοχλεί κάτι στη σχέση σου, τι κάνεις; Πως το αντιμετωπίζεις;


«Προσωπικά δεν το μπορώ το «μπίρι-μπίρι». Όταν κάτι με ενοχλεί, κάνω μία ξεκάθαρη κουβέντα, έστω και δεύτερη. Τότε καταλαβαίνω πολλά πράγματα για την σχέση μου. Αν κατι δεν γίνει κατανοητό, σημαίνει ότι δεν συνεννοούμαστε. Άρα υπάρχει πρόβλημα.»


Οπότε εσύ δεν γκρινιάζεις. Οι δικοί σου άνθρωποι σου γκρινιάζουν;


«Σε εμένα γκρινιάζουν για πράγματα που θα μπορούσα να τους βγάλω εγώ. Συνήθως μου γκρινιάζουν για το ότι είμαι ανοργάνωτη. Ιδιαίτερα ο μπαμπάς μου, πάντα μου γκρινιάζει για αυτό. Επίσης μου γκρινιάζουν για το ότι είμαι λίγο στον «κόσμο μου». Είναι κάτι που σπάει τα νεύρα πολλών.»


Τι κάνει τους άντρες να μουρμουρίζουν στις γυναίκες;


«Οι άντρες γκρινιάζουν για το πόσο πολύ οι γυναίκες γκρινιάζουν στους… άντρες!»Το πιστεύεις αυτό που ισχυρίζονται οι άντρες ότι όλες οι γυναίκες είναι γκρινιάρες; Μεταξύ μας, νομίζω ότι είναι μια καλοστυμένη σκευωρία των αντρών εις βάρος μας..


«Ξέρεις τι.. δεν έχει φύλο η μουρμούρα. Βέβαια εμείς είμαστε και γυναίκες. Ίσως δεν το εντοπιζούμε, ίσως δεν μας συμφέρει!» (γέλια)


Τι είναι αυτό που προκαλεί τη μουρμούρα των γυναικών;


«Αν κρίνω από τη Βάσω (σ.σ. η ηρωίδα του σίριαλ), που μου έχουν πεί ότι ανταποκρίνεται πολύ στα ελληνικά δεδομένα, οι γυναίκες γκρινιάζουν για το γάμο και για την εμφάνισή τους. Δηλαδή θέλουν να δέχονται συνεχώς κοπλιμέντα από τους συντρόφους τους.


Οι δουλειές του σπιτιού; Είναι ένας λόγος για να γκρινιάζουν οι γυναίκες. Συνήθως οι άντρες δεν κάνουν τίποτα...


«Μπα, δεν νομίζω. Πλέον έχουν αλλάξει δεδομένα. Και οι άντρες κάνουν δουλειές του σπιτιού. Και οι δυο δουλεύουν πάρα πολύ και θέλουν τον ελεύθερο χρόνο τους να τον περάσουν μαζί, να είναι ποιοτικός, δεν θα τους απασχολήσει ποιός θα κάνει τις δουλειές.


Κυρίως βέβαια, με το σπίτι θα ασχοληθεί η γυναίκα, αλλά και ο άντρας μπορεί πχ να μαγειρέψει. Και οι άντρες και οι γυναίκες δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, είναι πιεσμένοι οπότε το ζευγάρι θα κοιτάξει τον ελεύθερο χρόνο να τον περάσει ποιοτικά μαζί. Δεν θα τους αποσχολήσει ποιός θα κάνει τις δουλειές.»Οι πολλές ώρες δουλειάς και το άγχος αποξενώνουν ο ζευγάρι;


«Αν δεν συνεννοούνται δύο άνθρωποι, η εξωτερική πίεση είναι καταστροφική για τη σχέση. Αν υπάρχει επικοινωνία και είσαι με έναν άνθρωπο που πραγματικά ενδιαφέρεται για εσένα, όχι


Γιατί θεωρείς ότι περνάνε κρίση οι ανθρώπινες σχέσεις;


«Νομίζω η οικονομική κρίση και το πόσο μεγάλη σημασία έχει αποκτήσει το χρήμα, τα υλικά αγαθά είναι κάποιοι λόγοι. Όλο αυτό έχει ενισχύσει πολύ το «εγώ» μας. Πχ. «Εγώ να καταφέρω να κάνω αυτό και να κάνω το άλλο και να κάνω και εκείνο…εγώ να βγάλω λεφτά»… έχει αυξηθεί ο εγωισμός. Έτσι, υπάρχει όλο και περισσότερο πίεση να υποχωρήσεις στα θέλω κάποιου άλλου.


Σε μια σχέση πρέπει να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά στις σημερινές σχέσεις, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συμπεριλάβει στο μικρόκοσμό του κάποιον άλλον. Ο καθένας κοιτάει την πάρτι του, άρα για ποιές σχέσεις μιλάμε;»


Εσύ κάνεις υποχωρήσεις στη σχέση σου;


«Ναι, όσο μπορώ, κάνω.»


Ποιά υποχώρηση δεν θα μπορούσες να κάνεις με τίποτα για έναν έρωτα;


«Δεν θα μπορούσα να είμαι με έναν άνθρωπο που με προσβάλλει. Aυτό εμπεριέχει πολλά πράγματα. Πχ., δεν θα επέτρεπα οποιαδήποτε πράξη με προσβάλλει, όπως, η απιστία. Η απιστία είναι ένα θέμα που δεν θα μπορούσα να συγχωρέσω.


Είναι μια μεγάλη προδοσία. Και δεν είναι τόσο αυτή καθεαυτή η προδοσία, αλλά το τι δείχνει για τον άνθρωπο. Σου ανατρέπει όλη την «εικόνα» που είχες για τον άλλον και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο μετά να ξαναφτιάξει αυτή η «εικόνα» ώστε να θες να συνεχίσεις να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο.»Έκτος από την απιστία, για ποιό άλλο πράγμα δεν θα υποχωρούσες;


«Δεν θα μπορούσα με τίποτα να διαγράψω τους φίλους μου, την οικογένεια μου. Δεν θα μπορούσα να αφήσω τη δουλειά μου γιατί είναι κάτι που αγαπώ πολύ και δεν βρίσκω και το λόγο να το κάνω. Δεν έχει νόημα να είσαι με κάποιον σε μια σχέση που θέλει αλλάξει αυτό που είσαι. Άλλο οι μικρό υποχωρήσεις και άλλο να θέλει κάποιος να αλλάξει αυτό που είσαι ριζικά.»


Tι θα μπορούσες να κάνεις για έναν έρωτα;


«Μπορώ να σου πώ ότι θα ήμουν ικανή να κάνω τα πάντα. 'Ομως, δεν μου έχει τύχει ποτέ να συγκρουστώ για έναν έρωτα.»


Θα μπορούσες να παρατήσεις τα πάντα;


«Ρομαντικά σκεπτόμενη, ναι, θα μπορούσα, αλλά δεν μου έχει τύχει, δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα και αν σκεφτώ πρακτικά, δεν ξερώ. Εξαρτάται από τη στιγμή και πόσο ισχυρό θα ήταν εκείνη την ώρα, αυτό που μου λεεί η καρδιά μου. Ωστόσο αυτή τη στιγμή, μεγάλο μέρος στη καρδιά μου έχουν πολλά πράγματα… οπότε δεν ξέρω.»


Η Ιωάννα Τριανταφυλλιδού, με τον συμπρωταγωνιστή στο στο σίριαλ «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα» και σύντροφό της στη ζωή, Πάνο Βλάχο:Με τον σύντροφό σου κάνετε το ίδιο επάγγελμα και μάλιστα συμπρωταγωνιστείτε στο σίριαλ. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;


«Καθόλου δύσκολο.»


Βλέπεστε όμως όλη μέρα. Και στη δουλειά και στο σπίτι. Δεν φθείρει αυτό τη σχέση σας;


«Όχι καθόλου. Εξάλλου είναι πολύ ξεκάθαρο. Άλλο η δουλειά, άλλο το σπίτι.»


Δεν μεταφέρονται τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι;


«Όχι. Συνεννοούμαστε. Δεν μεταφέρονται τα προβλήματα, και αν γίνει αυτό είναι για καλό. Έχεις έναν άνθρωπο με τον οποίον κάνετε την ίδια δουλειά, γνωρίζει τον χώρο, μπορείς να μιλήσεις μαζί του και να σε καταλάβει. Οπότε αν έχεις κάποιο πρόβλημα στη δουλειά, μπορεί να σε βοηθήσει να το λύσεις.».


Ωστόσο, δεν υπάρχει ο κίνδυνος του ανταγωνισμού στον επαγγελματικό χώρο;


«Σε μια γενική κουβέντα, ίσως να υπάρχει κίνδυνος, αλλά σε εμάς δεν ισχύει κάτι τέτοιο.»


Ευτυχία ή επιτυχία;


«Ευτυχία. Αλλά ευτυχία μπορεί για κάποιον να είναι η επιτυχία.»


Για εσένα τι είναι ευτυχία;


«Για εμένα ευτυχία είναι να είσαι πλήρης. Ανάλογα με τις περιόδους που ζεις και τα θέλω σου. Αυτό είναι ευτύχια.


Πες μου ένα πράγμα που σε κάνει να νιώθεις πλήρης…


«Να έχω τους ανθρώπους μου γύρω μου.»Θέατρο, τηλεόραση ή κινηματογράφος;


«Δεν μπορώ να διαλέξω. Είναι διαφορετικοί τύποι δουλειάς, άλλη επαφή με τον κόσμο, άλλη διαδικασία. Πρέπει να σου εκμυστηρευτώ ότι έχω μια αδυναμία στον κινηματογράφο.»


Τι είναι αυτο που σε κάνει να αγαπάς περισσότερο τον κινηματογράφο;


«Με τον κινηματογράφο μεγάλωσα και αυτός με έκανε ουσιαστικά να θέλω να γίνω ηθοποιός. Με μαγεύει το αποτέλεσμα του κινηματογράφου. Από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποίος για αυτό το λόγο.»


Ποιές δυσκολίες αντιμετώπισες στον χώρο; 


«Είναι ένα επάγγελμα με μεγάλη αβεβαιότητα, ανεργία και ανασφάλεια.»


Ωστόσο εσύ τα τελευταία χρόνια έχεις μια σταθερή παρουσία και στην τηλεόραση και στο θέατρο. Είναι και θέμα τύχης;


«Εν μέρει είναι και θέμα τύχης από την άποψη να βρεθείς στο κατάλληλο μέρος στην κατάλληλη στιγμή. Η τυχή άντε να σε βοηθήσει μια φορά. Το σημενατικό είναι να το κυνηγάς. Εγώ από τότε που ήρθα στην Αθήνα και πολλη δουλειά είχα και δουλειές που μου άρεσαν και συνεργαζόμουν με ανθρώπους που εκτιμώ και θαυμάζω. Από αυτή την άποψη μου τα έφερε πολύ ωραία η τύχη.


Στιγμιότυπο από τη παράσταση «Πράματα και Θάματα» με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Θοδωρή Αθερίδη:Η παράσταση «Πράματα και Θάματα» στο «Μικρό Παλλάς» που συμμετέχεις κάνει μια κοινωνική κριτική μέσα από ένα «θαυματοποιό» (σ.σ. τον υποδύεται ο Γιάννης Ζουγανέλης). Εσύ πιστεύεις στα θαύματα;


«Δεν πιστεύω στα θαύματα με την έννοια ότι κάποιος μπορει να κάνει κάτι καλό για εσένα χωρίς εσύ να επιδιώξει πρώτα κάτι.»


Δεν πιστεύεις στον αλτρουϊσμό δηλαδή;


«Όχι. Για να είναι κάποιος αλτρουιστής και να αποφασίσει να κάνει κανείς κάτι καλό για εσένα πρέπει και εσύ να του έχεις δείξει ότι αξίζεις. Και για αυτό το λόγο, επειδή αξίζεις κάνει κάτι καλό για εσένα. Από αυτή την άποψη. Πιστεύω ότι παίρνεις αυτό που δίνεις.»


Ένα θαύμα που θα ήθελες να δεις γύρω σου;


«Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.»


Θεωρείς ότι στη σημερινή εποχή εκλείπει η ανθρωπιά;


«Ναι, η ανθρωπιά έχει παραμεριστεί.»


Οπότε συμφωνείς με τον «θαυματοποιό» του έργου ότι η κοινωνία είναι μια ζούγκλα...


«Ναι. Αυτό είναι σίγουρο…»


Δεν είναι λίγο απαισιόδοξο αυτό;


«Όχι γιατί στη ζούγκλα μπορείς να βρεις και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Να χαρείς την φύση, να εξερευνήσεις, να μάθεις. Υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά αν έχεις τα εφόδια, που στην προκειμένη περίπτωση εφόδια είναι το μαυλό σου, οι απόψεις σου η παιδεία σου, μπορείς να τη διασχίσεις.»


Στο έργο βγαίνεις στη σκηνή με σέξι ενδυμασία και ακούγονται πολλά σχόλια από το ανδρικό κοινό. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;


«Πλέον το έχω συνηθίσει, αλλά η αληθεία είναι ότι στην αρχή και εγώ ήμουν επιφυλακτική γιατί δεν το είχα ξανακάνει. Αλλα έχω εμπιστοσύνη στον σεναριογράφο (σ.σ. Θοδωρής Αθερίδης) ότι αυτή η εμφάνιση εξυπηρετεί τις ανάγκες του έργου.»


Η σέξι εμφάνιση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου στο θεατρικό έργο «Πράματα και Θάματα»:Πως μου φάνηκε η παράσταση:Το σίγουρο είναι ότι θα γελάσεις πολύ, με έξυπνες ατάκες βγαλμένες από τα κωμικοτραγικά γεγονότα της καθημερινότητας. Όσο παράλογα και αν φαίνονται κάποια πράγματα, αν παρατηρήσεις πιο καλά, θα δεις ότι δεν απέχουν από την ελληνική πολιτική σκηνή.Από τα λίγα θέατρα που το 80% του κοινού ήταν νέοι άνθρωποι ηλικιάς 15-40 ετών και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το έργο είναι δομημένο πάνω σε μια σύγχρονη ματιά, με αρκετά πρωτότυπα τεχνάσματα και διαδραστικά στοιχεία (σ.σ. η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη παίζει ανάμεσα στους θεάτες!).Γιατί μου άρεσε η παράσταση και την προτείνω:Θα γελάσεις με έξυπνες ατάκες (και όχι σαχλαμάρες) και έναν μοναδικό Γιάννη Ζουγανέλη που κάνει «παιχνίδι» με το κοινό με καυστικούς διαλόγους και αυτοσχεδιάζει με το «καλησπέρα» σας (σ.σ. συμβουλή: στα σχόλια περί κομμάτων μην αναφέρεται το «Ποτάμι»).Θα προβληματιστείς, χωρίς να ψυχοπλακωθείς με βαρύγδουπες ηθικολογίες και κρίσεις.Ξεχωριστό καστ που δένει αρμονικά και αλληλοσυμπληρώνεται πάνω στη σκηνή παρά τις φαινομενικά «αντιθέσεις» των ηθοποίων.Οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι ρόλοι της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου στο α' και β' μέρος (σ.σ. spoiler alert!).Ο Λευτέρης Ελευθερίου χορεύει μια «ιδιόμορφη» ζεμπεκιά με ξενόφερτο στιλ (σ.σ. θα καταλάβεις όταν δεις την παράσταση).Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια και στο ρόλο του Τάκη: Θοδωρής Αθερίδης. Τι άλλο θέλεις δηλαδή;

 Υπόθεση:Ο θαυματοποιός Γιάννης Ζουγανέλης παρουσιάζει μια αντεργκράουντ πολιτική σάτιρα βασισμένη σε πιο αληθινή απ’ τις πραγματικές ιστορίες που μας λένε στις ειδήσεις… Την έγραψε ο Θοδωρής Αθερίδης, και την εκτελούν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας ο προαναφερόμενος μαζί με τους Λευτέρη Ελευθερίου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Νάντια Κοντογεώργη και Γιάννη Μπισμπικόπουλο.»


 

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Νάντια Κοντογεώργη, Γιάννης Μπισμπικόπουλος.

 Παραστάσεις:Τετάρτη 20:00

Πέμπτη 21:00 

Παρασκευή 21:00 (λαϊκή)

Σάββατο 18:00 (λαϊκή), 21:00 

Κυριακή 18:30

 

Τιμές: 

20€ (γενική είσοδος), 

17€ (λαϊκή), 15€ (φοιτητικό), 10€ (ανέργων)


 


Αγορά εισιτηρίων: 

Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, Τηλέφωνο: 210 3213100

Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Τηλέφωνο: 210 3210025

Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100«Των φρονίμων τα παιδιά…» : Πήγα Τετάρτη και το θέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ αρκετός κόσμος δεν βρήκε θέση. Καλύτερα να κλείσετε εισιτήρια πριν πάτε στο θέατρο για να μην ταλαιπωρηθείτε. 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X