Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Πώς καταλαβαίνω αν το παιδί μου έχει σκολίωση;
Πώς καταλαβαίνω αν το παιδί μου έχει σκολίωση; thumbnail

Πώς καταλαβαίνω αν το παιδί μου έχει σκολίωση;

Η σκολίωση είναι μια παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης , η οποία όταν διαγιγνώσκεται  νωρίς , μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα χωρίς να εμποδίζει την ανάπτυξη του παιδιού.


Όταν η σκολίωση διαγνωστεί σε προχωρημένο στάδιο , η παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης ενδέχεται να  είναι σημαντική και η θεραπεία με χρήση εκμαγείων , τιραντών ή και με χειρουργική επέμβαση  είναιπιο δύσκολη. Αντίθετα , όταν η σκολίωση εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα , δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του παιδιού και δεν οδηγεί σε απώλεια της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης.


Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσει ο γονιός αν το παιδί του έχει σκολίωση είναι ο εξής:


Στέκεται το παιδί με τα πόδια ενωμένα , σκύβει προς τα εμπρός  και τοποθετεί τα χέρια του ανάμεσα στα γόνατά του. Ο γονέας είναι πίσω ή μπροστά από το παιδί και κοιτάζει εάν η καμπύλη είναι συμμετρική και στις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης. Αν διαπιστώσει ασυμμετρία τότε θα πρέπει να συμβουλευτεί ένα γιατρό .


Η σκολίωση εμφανίζεται στο 2 έως 3 % του πληθυσμού στην παιδική ηλικία. Ωστόσο,αν οι γονείς είναι καλά ενημερωμένοι μπορούν να ανιχνεύσουν την ασθένεια πολύ νωρίς , κάτι το οποίο επιτρέπει μια πιο εύκολη θεραπεία χωρίς μετέπειτα επιπτώσεις.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X