Αρχική / Παιδί / Χορός και παιχνίδι στο Μέγαρο Μουσικής (όλο το ΣΚ!)
Χορός και παιχνίδι στο Μέγαρο Μουσικής (όλο το ΣΚ!) thumbnail

Χορός και παιχνίδι στο Μέγαρο Μουσικής (όλο το ΣΚ!)

Αυτό το σαββατοκύριακο (5-6 Απριλίου) η αρχιτεκτονική ζωντανεύει και χορεύει σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μουσικής για έσας και τα παιδιά σας με την κοθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων εμψυχωτών που ειδικεύονται στα εικαστικά και στο χορό.


Ένα διαφορετικό παιδικό εργαστήρι από το Κέντρο Πομπιντού της Γαλλίας, το οποίο με ιδιαίτερο τρόπο συνδέει το χορό και τις εικαστικές τέχνες στοχεύοντας σε μια πρωτότυπη προσέγγιση της καλλιτεχνικής εμπειρίας.  


Με την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων εμψυχωτών (εικαστικών και χορευτών), τα παιδιά καλούνται αρχικά να αναγνωρίσουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου γύρω τους και στη συνέχεια να αποτυπώσουν τις φόρμες τους πάνω σε υφασμάτινες σκηνές, δημιουργώντας έτσι ένα πρωτότυπο εικαστικό λεξιλόγιο μιας εφήμερης αρχιτεκτονικής. 


Στη συνέχεια οι σκηνές, ως υφασμάτινη πλέον ύλη, μετατρέπονται σε κοστούμια και ντύνουν τα παιδιά, τα οποία τις στριφογυρίζουν και τις αναδιπλώνουν με κινήσεις και χειρονομίες που τους υποδεικνύει ο χορογράφος-εμψυχωτής. Από τη διαδικασία αυτή προκύπτει ένα μοναδικό χορευτικό, το οποίο επιχειρεί να μεταμορφώσει τις αρχιτεκτονικές φόρμες σε κίνηση. 
Η αρχιτεκτονική ζωντανεύει και χορεύει σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μουσικής!


Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. 


Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό θα καθοδηγεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους. Προβλέπονται προγράμματα για μεμονωμένους επισκέπτες και ομαδικές επισκέψεις για σχολεία.


Πληροφορίες και κρατήσεις:


«Μεταμορφώσεις»  Εικαστικό και χορευτικό εργαστήρι 


στο Μέγαρο Μουσικής 


Χώρος:


Φουαγιέ Ισογείου


Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ ανά παιδί


Πληροφορίες:


Στα Εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής 
Τηλ. 210 7282333


Στα τηλέφωνα 210 7282348, 210 7282363 
(10 π.μ.-1 μ.μ., Δευτέρα έως Παρασκευή)


ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
στη διεύθυνση exhibitions@megaron.gr 
ή στο fax 210 7228558 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X