Αρχική / Πως ο Μαρινάκης αιφνιδίασε φίλους και εχθρούς στη Σούπερ Λίγκα
Πως ο Μαρινάκης αιφνιδίασε φίλους και εχθρούς στη Σούπερ Λίγκα  thumbnail

Πως ο Μαρινάκης αιφνιδίασε φίλους και εχθρούς στη Σούπερ Λίγκα

Είναι γεγονός πως όλοι περίμεναν σημαντικές εξελίξεις από το συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο και οι αντιπαραθέσεις μέσω ανακοινώσεων και κύκλων που είχαν προηγηθεί προϊδέαζαν για κόντρες και φωνές. Όχι πως έλειψαν βέβαια κι αυτές, αλλά το ζουμί της υπόθεσης κρύβεται αλλού.


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αιφνιδίασε τους πάντες, ρίχνοντας στο τραπέζι την πρόταση για ξένους αρχιδιαιτητές. Μπορεί μια τέτοια κίνηση να έχει μικρή ή μεγάλη αποτελεσματικότητα, αλλά σημασία έχει πως την έθεσε χωρίς δισταγμό. Τι πέτυχε με αυτό; Αφαιρεί πλέον από τους αντιπάλους του το άλλοθι της διαιτησίας. Στην ουσία είναι σαν να τους λέει: «Για τη διαιτησία με κατηγορείτε. Φέρνω ξένους αρχιδιαιτητές για να σταματήσει αυτή η ιστορία».


Αν τελικά περάσει η πρότασή του, τότε θα πάψει να υφίσταται και ως άλλοθι η διαιτησία. Αν πάλι δεν περάσει, τότε θα δικαιούται να λέει πως αυτός το πρότεινε αλλά δεν ήθελαν οι υπόλοιποι.


Έτσι γίνεται αντιληπτή και η πεποίθηση πως τα προβλήματα δεν είναι αυτά που παρουσιάζονται από τις άλλες ομάδες, αλλά το γεγονός πως δεν γίνονται σοβαρές επενδύσεις. Πίσω από τις θεωρίες για τη διαιτησία, την ΕΠΟ και οτιδήποτε άλλο κρύβονται τα προβλήματα των ομάδων.


Στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως το ζητούμενο για την ανάπτυξη και βελτίωση του ποδοσφαίρου δεν κρύβεται στη διαιτησία, αλλά σε γενναίες αποφάσεις. Σε συνδυασμό λοιπόν με την κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατάφερε να επέλθει ένα… μορατόριουμ.


Τώρα απομένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις από τις υπόλοιπες πλευρές, οι οποίες σαφώς και αιφνιδιάστηκαν, κυρίως όμως ποιες θα είναι οι προτάσεις που θα κάνουν για τη βελτίωση του πρωταθλήματος. Ειλικρινείς ή όχι θα φανεί στην πορεία.


πηγη:exedra

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X