Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Έρχεται η νέα ταυτότητα! Δείτε πώς θα είναι…
Έρχεται η νέα ταυτότητα! Δείτε πώς θα είναι... thumbnail

Έρχεται η νέα ταυτότητα! Δείτε πώς θα είναι…


Αυτή τη στιγμή το κράτος μάς ταυτοποιεί με τον αριθμό ταυτότητας, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ. Ερχεται, σύντομα, ένας νέος, ενιαίος αριθμός. Με μια νέα ταυτότητα, που θα περιέχει τα πάντα, κάθε κίνηση και συναλλαγή των πολιτών θα καταγράφεται.


Ονομάζεται Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας και ήδη έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Ο αριθμός αυτός πιθανόν να συμπίπτει με τον ΑΦΜ, για να μην προκληθεί αναταραχή μεταξύ εφορίας και υπουργείου Οικονομικών.


Με αυτόν θα συνδέονται τα πάντα. Εισόδημα από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, άλλες συναλλαγές, αλλά και οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα ή επιταγές. Επίσης, με τον ίδιο αριθμό θα είναι συνδεδεμένα τα περιουσιακά στοιχεία κάθε πολίτη.


Με τον τρόπο αυτό οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν με ένα… κλικ να βλέπουν τα πάντα που αφορούν σε έναν πολίτη.
Ουσιαστικά από τον Ιούνιο, οπότε αναμένεται το νέο σύστημα να είναι έτοιμο, καμία υπηρεσία δημόσια ή μη δεν θα κάνει καμία συναλλαγή, χωρίς τη χρήση αυτού του αριθμού.


 

Πηγή: wwww.yahoo.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X