Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Δεν μπορώ να ανοίξω την παλάμη μου. Έχω τενοντίτιδα;
Δεν μπορώ να ανοίξω την παλάμη μου. Έχω τενοντίτιδα; thumbnail

Δεν μπορώ να ανοίξω την παλάμη μου. Έχω τενοντίτιδα;

Αναγνώστης μας ρωτά:


Θα ήθελα να μάθω αν το πρόβλημα που έχω στην παλάμη,συγκεκριμένα στο μεσαίο δάχτυλο στο οποίο έχει παρουσιαστεί ένας πόνος στην κλείδωση και αδυναμία επαναφοράς του στην ανοιχτή θέση είναι σύμπτωμα τενοντίτιδας. Η αρχική διάγνωση του γιατρού ήταν τενοντίτιδα και μου συνέστησε μαλάξεις σε χλιαρό νερό αλλά δεν έχω καμιά βελτίωση.


 


Απευθύναμε  το ερώτημα στον Ορθοπεδικό, Μίλτο Ζιώγα


Με βάση την ανωτέρω περιγραφή εκτιμώ ότι ενδέχεται να πάσχετε από το σύνδρομο του εκτινασσόμενου δάχτυλου (trigger finger) που οφείλεται στη στένωση του ελύτρου (περιβλήματος) του τένοντα. Για το σύνδρομο του εκτινασσόμενου δάχτυλου ενοχοποιούνται συνήθως μηχανικοί παράγοντες όπως καταπόνηση ή τραυματισμός που δημιουργούν πάχυνση του ελύτρου του τένοντα με αποτέλεσμα να παγιδεύεται ο τένοντας κατά την κίνηση του δαχτύλου και να επιφέρει δυσχέρεια στην έκταση του. Εμφανίζεται σε άτομα μέσης ηλικίας κατά κύριο λόγο. Η θεραπεία του συνδρόμου αυτού γίνεται μόνο χειρουργικά(πρόκειται για μικροεπέμβαση με τοπική αναισθησία) καθώς δεν αποδίδουν συντηρητικές μέθοδοι όπως οι φυσιοθεραπείες. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X