Αρχική / More / Εργασιακά / Συντάξεις: Όλες οι μεγάλες αλλαγές. πόσο θα μειωθούν οι επικουρικές
Συντάξεις: Όλες οι μεγάλες αλλαγές. πόσο θα μειωθούν οι επικουρικές thumbnail

Συντάξεις: Όλες οι μεγάλες αλλαγές. πόσο θα μειωθούν οι επικουρικές

Αντίστροφη μέτρηση για νέες αλλαγές στις συντάξεις 2 εκατ. συνταξιούχων και 1,5 εκατομμυρίου ασφαλισμένων ξεκινά με την εφαρμογή των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει ο νόμος για τα προαπαιτούμενα της τρόικας.


Η αρχή θα γίνει από τις επικουρικές και παίρνουν σειρά τα μερίσματα αλλά και οι κύριες συντάξεις από το 2015.


Κομβικό σημείο είναι η βασική σύνταξη των 360 ευρώ που θα συνδυαστεί και με νέο ασφαλιστικό από την επόμενη χρονιά.


Μειώσεις που κατά μέσο όρο θα είναι 15-25 ευρώ το μήνα έρχονται από τον Ιούλιο στις επικουρικές συντάξεις 1,2 εκατ. συνταξιούχων. Κι αυτό καθώς από την 1η/1/2015 μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και πλέον οι περικοπές θα είναι μεγαλύτερες, καθώς οι συντάξεις θα καθορίζονται με ειδικό μαθηματικό τύπο που θα λαμβάνει υπόψη ακόμη κι αν ο ασφαλισμένος θέλει ή όχι να μεταβιβαστεί η σύνταξή του.


Αρχικά θα γίνουν μειώσεις στα καταβαλλόμενα ποσά με κριτήριο τη βιωσιμότητα και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Οι μειώσεις θα ισχύσουν και για όσους αποχωρήσουν με σύνταξη μέχρι το τέλος του 2014.


Δείτε όλες τις νέες ρυθμίσεις, που επηρεάζουν συνολικά 3,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών:  


 Πηγή: www.madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X