Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Πρόβλημα στύσης: Μπορεί να φταίει και η γυναίκα;
Πρόβλημα στύσης: Μπορεί να φταίει και η γυναίκα;  thumbnail

Πρόβλημα στύσης: Μπορεί να φταίει και η γυναίκα;

Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία και η σεξουαλική επιθυμία των συντρόφων τους.


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr Έχει βρεθεί πως η αντιλαμβανόμενη απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας της συντρόφου, συνδέεται με την εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία. Μια πρόσφατη μελέτη επιδίωξε να εκτιμήσει την ακριβής επίδραση της αντιλαμβανόμενης από τον άνδρα σεξουαλικής επιθυμίας της συντρόφου του, στη σεξουαλική λειτουργία, καθώς και στον τρόπο ζωής, σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία.


Το 19.9% των ασθενών που μελετήθηκαν ανέφερε ήπια απώλεια της επιθυμίας της συντρόφου, το 13.1% ανέφερε μέτρια μείωση στη libido, ενώ το 5.1% παραπονέθηκε για μια απόλυτη απουσία σεξουαλικού ενδιαφέροντος από την πλευρά της γυναίκας. Η υποτονική σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας βρέθηκε να σχετίζεται με διάφορους παράγοντες σχετικούς με το σεξουαλική πράξη, την ερωτική σχέση και τον τρόπο ζωής.


Πιο συγκεκριμένα οι εξωσυζυγικές σχέσεις, η εχθρότητα και η επιθετικότητα στη σχέση, μια στρεσσογόνος εργασία,  καθώς και η κατάχρηση αλκοόλ και καπνού βρέθηκαν να έχουν στατιστικά σημαντική συσχέτιση με την αντιλαμβανόμενη από τους άνδρες υποτονική σεξουαλική επιθυμία των γυναικών.  Επιπρόσθετα, η αντιλαμβανόμενη μέτρια ή σοβαρή διαταραχή της γυναικείας επιθυμίας, βρέθηκε να σχετίζεται με σοβαρή στυτική δυσλειτουργία και πιο αραιές σεξουαλικές επαφές. Τέλος η υποτονική επιθυμία της γυναίκας σχετίζεται, σύμφωνα με τα ευρήματα, με την αύξηση  του άγχους και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων στους άνδρες.


Το σεξουαλικό ενδιαφέρον  των γυναικών, μπορεί να ιδωθεί από τους άνδρες όχι μόνο ως ευχάριστο, αλλά και ως μέσο περιφρούρησης της υγείας και του προσδόκιμου ζωής.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X