Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Nίκος 22: Μόλις έφαγα χυλόπιτα! Πώς πρέπει να αντιδράσω;
Nίκος 22: Μόλις έφαγα χυλόπιτα! Πώς πρέπει να αντιδράσω;  thumbnail

Nίκος 22: Μόλις έφαγα χυλόπιτα! Πώς πρέπει να αντιδράσω;

Αναγνώστης μας ρωτά: Φίλοι από το μπορώ γεια σας. Είμαι ο Νίκος και είμαι 21 ετών. Τα νέα μου είναι δυσάρεστα. Μόλις έφαγα χυλόπιτα. Πώς να αντιμετωπίσω την απόρριψη; Μίλησα σε μια κοπέλα την Κυριακή για τα συναισθηματα που εδώ και καιρό νιώθω για εκείνη και εκείνη μου ειπε ότι δε θέλει, δε μου μιλησε αρνητικά αλλά έφαγα χυλόπιτα, μου είπε ότι δεν μπορει να με δει ερωτικά. Από εκείνη τη μέρα νιώθω κυριολεκτικά σκουπίδι γιατι μου άρεσε πολύ, τι πρεπει να σκεφτω για να την ξεπεράσω; 

 

Στο ερώτημά σου, Νίκο απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός.

Αγαπητέ αναγνώστη:

 

Το κλειδί για την αντιμετώπιση της ερωτικής απόρριψης βρίσκεται στη φράση του κειμένου σας: "εδώ και καιρό". Στην πραγματικότητα δεν έχετε να ξεπεράσετε το "όχι" της κοπέλας για την οποία έχετε αισθήματα αλλά τη φαντασίωσή σας, η οποία "ήλπιζε" να βγει αληθινή προτού γνωρίζει τις προθέσεις της κοπέλας στην πραγματικότητα. Ο χρόνος που περιμένατε μέχρι να μιλήσετε στην κοπέλα έθρεψε αυτή τη φαντασίωση πάνω σε ένα ρίσκο που αργήσατε να πάρετε. Το θεώρησε εσφαλμένα κερδισμένο και σας προέτρεψε να επενδύσετε σε κάτι που δεδομένης της πραγματικότητας, τώρα σας πονά. Στην προκείμενη περίπτωση αυτό που έχετε να κάνετε είναι κάτι αρκετά πρακτικό: Την ώρα που θα σας έρχεται η θλίψη της απόρριψης να ασχοληθείτε με κάτι που σας ενδιαφέρει. Ένα χόμπι, την εργασία σας… ό,τιδήποτε. Αυτό στην αρχή θα'ναι δύσκολο αλλά όσο περνάει ο καιρός θα δείτε ότι σας δίνει μια δύναμη η οποία απορρέει ακριβώς από το γεγονός ότι "δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα". Δηλαδή θα μεταμορφωθεί η σκέψη που κάνετε για τον εαυτό σας ("νιώθω σκουπίδι") σε κάτι που είναι δημιουργικό για σας. Τα αποτελέσματα είναι δυνατά αν επιμείνετε και φαίνονται σε βάθος χρόνου. Μην το βάλετε κάτω και μην περιμένετε να αλλάξει η διάθεσή σας αποτομα. Μη ψάχνετε με λίγα λόγια το θαύμα για να μην απογοητευτείτε. Η επιμονή και η σταθερότητα θα φέρουν την πραγματική αλλαγή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X