Και πως να αποκλειστεί ο Μουρίνιο;

Με το “χρυσό” γκολ της “χρυσής” αλλαγής του Μουρίνιο, Ντεμπά Μπα, η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Παρί Σεν Ζερμέν και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League ανατρέποντας το εις βάρος της 3-1 στο Παρίσι.

Ο άνθρωπος έχει… άστρο! Ο Ζοζέ Μουρίνιο κατέβασε μια ψυχωμένη Τσέλσι στο χορτάρι του “Στάμφορντ Μπριτζ” και οι ποδοσφαιριστές του έκαναν τα πάντα για να ανατρέψουν το 3-1 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και να συνεχίσουν την παράδοση του προπονητή τους, η οποία τον θέλει να μην αποκλείεται ποτέ στην προημιτελική φάση του Champions League!

Οι “μπλε” μπήκαν με… άγριες διαθέσεις από το πρώτο λεπτό του ματς με εμφανή διάθεση να πετύχουν νωρίς γκολ και να μεταφέρουν την πίεση στους Παριζιάνους. Στο 18′ ο κινητήριος μοχλός της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα λόγω τραυματισμούς και ο Ζοζέ Μουρίνιο πέρασε στη θέση του τον Σίρλε. Ο Γερμανός δικαίωσε τον Πορτογάλο τεχνικό λίγα λεπτά αργότερα. Στο 32′ ο Νταβίντ Λουίζ εκτέλεσε σαν… κόρνερ ένα πλάγιο και ο Σούρλε με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σιρίγκου και έβαλε “φωτιά” στο Λονδίνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι προσπάθησε να αυξήσει την πίεσή της και υπήρξαν διαστήματα στο ματς που… κατασκήνωνε στην περιοχή των ακίνδυνων Γάλλων. Αυτό συνέβη στο τρίλεπτο 50′-53′ όταν οι γηπεδούχοι τράνταξαν δύο φορές το οριζόντιο δοκάρι του Σιρίγκου. Αρχικά με τον “κεραυνό” του Σίρλε μέσα από την περιοχή και εν συνεχεία με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να καταλαβαίνουν τι επρόκειτο να συμβεί και αποφάσισαν να βγουν μπροστά. Αρχικά απείλησαν με τον Λαβέτσι και στη συνέχεια έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Έντινσον Καβάνι, ο οποίος δεν κατάφερε να… τελειώσει την πρόκριση. Και το πλήρωσαν ακριβά…

Στο 82′ ο Ντεμπά Μπα, ο οποίος στο 66′ είχε αντικαταστήσει τον Φρανκ Λάμπαρντ, πέτυχε ένα παληκαρίσιο γκολ και έστειλε την Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League και τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας στον… 7ο ουρανό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικούετα, Λάμπαρντ (66′ Μπα), Νταβίντ Λουίζ, Όσκαρ (81′ Τόρες), Γουίλιαν, Ετό, Αζάρ (18′ Σίρλε)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Μάξγουελ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Ζαλέ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (55′ Καμπάιγ), Λούκας (84′ Μαρκίνιος), Καβάνι, Λαβέτσι (73′ Παστόρε)

Σχετικά άρθρα