Η δύσκολη σκέψη των τριών στόπερ

Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο, κυρίως ως εικασία προς το παρόν, να αλλάξει την αμυντική διάταξη του Ολυμπιακού ο Μίτσελ στον επαναληπτικό ημιτελικό της Τούμπας. Και να παίξει ουσιαστικά με τρεις στόπερ, βάζοντας τους Μανωλά, Αβραάμ στο κέντρο και τον Μαρκάνο στο αριστερό άκρο.

Η επιλογή αυτή μοιάζει να έχει ορθολογισμό, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προκρίνεται όπως και να έχει, εφόσον δεν δεχτεί γκολ. Αλλά κι από τα πολλά προβλήματα που έχει βγάλει εσχάτως η αμυντική λειτουργία της ομάδας, με ανοιχτούς χώρους στις κόντρες των αντιπάλων και πολλά κενά ακόμα και σε σετ παιχνίδι ή στημένες μπάλες. 

Με μια μικρή διαφορά. Ο Μίτσελ δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε σοβαρές διαφοροποιήσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι. Δεν το έκανε στα παιχνίδια του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να παίζει δίχως αλλαγές στη διάταξή του σε Βρυξέλλες, Λισαβόνα και Παρίσι. Δεν το επιχείρησε ούτε στο Ολντ Τράφορντ, όταν η ομάδα του πήγαινε να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα. 

Ο προπονητής έχει, επίσης, δηλώσει δημοσίως ότι δεν σκέφτεται τον Μαρκάνο για τη θέση του αριστερού μπακ όπως συνέβαινε στην προηγούμενη θητεία του Ισπανού παίκτη επί Βαλβέρδε. 

Και γενικώς, ο Μίτσελ είναι της άποψης και το δείχνει με τις επιλογές του, ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει τη λογική ποδοσφαίρου πρωτοβουλίας σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντίπαλου και συνθηκών. Ειδικά όταν πρόκειται για εγχώρια διοργάνωση. 

Θα φανεί σύντομα εάν η εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα, όπως και η φόρμα συγκεκριμένων παικτών, τον κάνει να αλλάξει έστω και προσωρινά τη λογική του και να παρατάξει έναν πιο «σκληρό» αμυντικά Ολυμπιακό στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

Σχετικά άρθρα