Αρχική / Πολιτισμός / City life / Τα «ελληνικά τέρατα» στη Νέα Υόρκη
Τα «ελληνικά τέρατα» στη Νέα Υόρκη thumbnail

Τα «ελληνικά τέρατα» στη Νέα Υόρκη

Η έκθεση που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη, «Τα παρεξηγημένα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας» των Beetroot, υποδέχεται το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» στη Νέα Υόρκη.


Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Μπενάκη και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις με τρισδιάστατα γλυπτά, αλλά και ψηφιακά «αόρατα τέρατα» που εμφανίζονται, συμπληρώνονται ή αποκτούν ζωή μέσα από «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablets και smartphones.


 


Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της βράβευσης της Beetroot Design Group -γραφείο επικοινωνίας από τη Θεσσαλονίκη- με την υψηλότερη διάκριση στον χώρο του επικοινωνιακού design σε διεθνές επίπεδο και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, χάρη στη βοήθεια του Ιδρύματος Ωνάση. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τα εκθέματα λειτουργούν σε ένα πρώτο επίπεδο ως σύγχρονα καλλιτεχνικά δημιουργήματα βασισμένα στην ελληνική μυθολογία, αλλά, σε δεύτερο, ως αφορμή για την παρουσίαση των συστατικών της δημιουργίας και της ανάπτυξης.Τέλος, σημειώνεται ότι με τα «τέρατα» οι δημιουργοί επιχειρούν να αντιστρέψουν με χιούμορ την κακή πολιτικό-οικονομική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα οικουμενικές φιλοσοφικές βάσεις και πρακτικές του σύγχρονου design. Η έκθεση «The Greek Monsters by Beetroot» (Τα Ελληνικά Τέρατα της Beetroot) στοχεύει στο να φωτίσει την πιο θετική πλευρά της σύγχρονης Ελλάδας.


Λόγω της ανακαίνισης του εκθεσιακού χώρου του Ιδρύματος Ωνάση, η έκθεση παρουσιάζεται στον χώρο Artium του «Ολύμπικ Τάουερ», στο Μανχάταν.


Πηγή: tospirto.net

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X