Μπιφτέκι κοτόπουλο με σαλάτα λάχανο από τον chef Γιάννη Λουκάκο

<p><strong>Για τα μπιφτέκια</strong></p>
<p>Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα. Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10 περίπου λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.</p>
<p><strong>Για τη σαλάτα λάχανο</strong></p>
<p>Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.</p>
<p>ΥΛΙΚΑ</p>
<p>Για τα μπιφτέκια<br />650 γρ. κιμά από κοτόπουλο στήθος<br />60 γρ. ελαιόλαδο<br />200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο<br />100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο<br />40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο<br />15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο<br />20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο<br />125 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο<br />1 αυγό<br />5 γρ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο<br />3 γρ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη<br />1 γρ. κόλιανδρο ξερό, φρεσκοτριμμένο<br />1 γρ. μαραθόσπορο ξερό, φρεσκοτριμμένο<br />αλάτι<br />Για τη σαλάτα λάχανο<br />50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν<br />50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν<br />280 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο ζουλιέν<br />130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο ζουλιέν<br />90 γρ. μαγιονέζα<br />90 γρ. γιαούρτι<br />10 γρ. μέλι<br />10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν<br />30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό<br />αλάτι</p>

Σχετικά άρθρα