Αρχική / Πολιτισμός / City life / 6 κλασικές συναυλίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα
6 κλασικές συναυλίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα thumbnail

6 κλασικές συναυλίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πλούσια πολιτική δραστηριότητα τη Μεγάλη εβδομάδα με παραστάσεις με μουσικές κλασικές -και κλασικής υφής- που παραπέμπουν στο θείο πάθος.


Αναλυτικά:


«Ρέκβιεμ»


Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά παρουσιάζει το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, αλλά και εκκλησιαστικού ύμνους με τη συμμετοχή της Χορωδίας «Βυζαντινές Φωνές». (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Μ. Δευτέρα 14/4)


«Τα κατά Ιωάννην Πάθη»


Η Καμεράτα με όργανα εποχής παρουσιάζει αυτό το θεμελιώδες θρησκευτικό έργο του Γ.Σ. Μπαχ, σε μια συναυλία που ξεχωρίζει από τη σφραγίδα της αυθεντικής του ερμηνείας. (Μέγαρο Μουσικής, Μ. Δευτέρα 14/4).


«Επιτάφιος»


Η φωνή της ξεχωριστής ψάλτριας Νεκταρίας Καραντζή συναντά την έντεχνη αισθαντικότητα του μπάσου Τάσου Αποστόλου, σε ένα έργο-σταθμό της σύγχρονης μελοποιίας του Μίκη Θεοδωράκη, που θα παρουσιαστεί σε μεταγραφή του Γιάννη Σαμπροβαλάκη (για μικρό σύνολο και ανδρική φωνή ). (Μέγαρο Μουσικής, Μ. Τρίτη 15/4).
«Μέρες Επιταφίου»


Ένα έργο γραμμένο από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε ποιητικό κείμενο του Νίκου Γκάτσου, για συμφωνική ορχήστρα, χορωδία, λαϊκό τραγουδιστή, λυρική σοπράνο αλλά και αφηγητή. (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μ. Τετάρτη 16/4 )
«Ένα γερμανικό ρέκβιεμ»


«Έργο του Μπραμς για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα»


Ερμηνεύουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου, και η χορωδία Munchner MotettenChor. (Μέγαρο Μουσικής, Μ. Τετάρτη 16/4 )


«Η υμνωδία του Πάσχα συναντά τον «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη


Στο πρώτο μέρος της μουσικής παράστασης θα παρουσιαστούν Ύμνοι της Ακολουθίας της Μεγάλης Εβδομάδας και θρήνοι από τη λαϊκή παράδοση. Η Νεκταρία Καραντζή στη βυζαντινή υμνωδία, ενώ αφηγητής είναι ο Τάσος Αποστόλου.


Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται ο «Επιτάφιος» του Μ. Θεοδωράκη σε μεταγραφή Γιάννη Σαμπροβαλάκη για μικρό σύνολο και ανδρική φωνή.(Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Μ. Τετάρτη 16/4

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X