Αρχική / More / Αθλητικά / Μίτσελ: «Επιθυμία μου να συνεχίσω»
Μίτσελ: «Επιθυμία μου να συνεχίσω» thumbnail

Μίτσελ: "Επιθυμία μου να συνεχίσω"

Ο Μίτσελ μίλησε στο περιθώριο της εκδήλωσης για το μοίρασμα δωρεάν εισιτηρίων σε παιδιά και υποστήριξε πως επιθυμεί να συνεχίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη NOVA:

Κύριε Μίτσελ, το πρωί βρεθήκατε στο Καραϊσκάκη και μοιράσατε εισιτήρια του αγώνα με τον Απόλλωνα σε μαθητές του Πειραιά. Θα ήθελα να μας μιλήσετε για αυτήν την πρωτοβουλία σας;

"Πιστεύω πως ήταν μία υποχρέωσή μου. Αισθάνομαι πως με έχει υποδεχθεί τόσο όμορφα ο κόσμος του Πειραιά που το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να βοηθήσω για να έρθουν την Κυριακή παιδιά για να παρακολουθήσουν την φιέστα, με εισιτήρια που τους πρόσφερα. Ο προπονητής μίας τόσο σημαντικής ομάδας για τον Πειραιά όσο είναι ο Ολυμπιακός, δεν πρέπει να παραμένει στο ρόλο του προπονητή, αλλά πρέπει να είναι κοντά σε όλες τις κοινωνικές δράσεις που έχει ο σύλλογος για την πόλη του. Και έτσι κλέβω λίγη από τη λάμψη των πρωταγωνιστών, των αστεριών μας που είναι οι ποδοσφαιριστές".

Πριν απ’ τη φιέστα υπάρχει και αγώνας, απέναντι σε μία ομάδα, τον Απόλλωνα που δίνει αγώνα ζωής για την παραμονή στην κατηγορία. Πόσο δύσκολο είναι να παραμείνουν οι παίκτες σας συγκεντρωμένοι στο ματς λίγο πριν γιορτάσουν με τον κόσμο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

"Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η γιορτή είναι να γιορτάζουμε κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών.  Γιατί έτσι θα έχουμε μία πολύ όμορφη κατάληξη σε μία καταπληκτική χρονιά που έχουμε κάνει φέτος. Επίσης πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, για να μην διακινδυνέψουμε τίποτα. Να μην επηρεάσουμε τις ομάδες που παίζουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, ακέραιοι και να μην κάνουμε το λάθος της προηγούμενης αγωνιστικής στα Ιωάννινα. Δεν πρέπει να παίζουμε με το όνομα του Ολυμπιακού. Γιατί μπορεί να έχουμε χαλάσει λίγο την εικόνα μας στα τελευταία παιχνίδια, όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μιλάνε άσχημα για εμάς για άλλα θέματα. Πρέπει να είμαστε απολύτως σοβαροί και να κυνηγήσουμε τη νίκη. Να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται στον αγώνα με τον Απόλλωνα".

Επειδή η σημερινή είναι η τελευταία μας συνάντηση στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, θα ήθελα να κάνουμε έναν απολογισμό. Αρχικώς, αν σας ζητούσα να αλλάξουμε ρόλους και να βάλετε έναν τίτλο στη χρονιά που ολοκληρώνεται, τι θα γράφατε;

"Τι όμορφη χρονιά και πόσες ελπίδες έχουμε για το μέλλον. Δε θα σας πάρω τη θέση. Μη φοβάστε".

Πολύ ωραίος τίτλος, πάντως. Το καλοκαίρι άλλαξε σε μεγάλο ποσοστό το ρόστερ του Ολυμπιακού. Ωστόσο, δεν ζητήσατε πίστωση χρόνου. Μπορείτε να μας εξηγήσετε το γιατί;

"Όταν κάποιος δουλεύει για έναν σύλλογο, πρέπει να προσαρμοστεί σε όλες τις συνθήκες που περιβάλλον αυτόν το σύλλογο. Όλες τα αιτήματα που μπορώ να έχω, τα λύνω εσωτερικά, με κλειστές τις πόρτες μέσα στο σύλλογο. Και δεν μπορώ να ζητήσω χρόνο σαν δικαιολογία".

Αν είχατε τη δυνατότητα να γυρίσετε το χρόνο πίσω, τι θα αλλάζατε στη χρονιά;

"Σίγουρα, θα υπάρχουν πράγματα που θα άλλαζα. Όμως, αν τα άλλαζα, δε θα είχα τη δυνατότητα να πάρω αυτά τα μαθήματα όλη την περίοδο που ήρθα στην Αθήνα. Σίγουρα με αυτά τα λάθη γινόμαστε καλύτεροι. Και με τα προσωπικά λάθη, αλλά και με τα συλλογικά γινόμαστε καλύτεροι και μαθαίνουμε πράγματα. Υπάρχει, όμως, ένα πράγμα το οποίο δε θα το άλλαζα με τίποτα. Την εμπιστοσύνη που είχα από την αρχή στις δυνατότητες μας. Την εμπιστοσύνη που έδειξα στην ομάδα. Αλλά και την εμπιστοσύνη που εισέπραξα απ’ την πλευρά των ποδοσφαιριστών για το τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα. Αυτό είναι κάτι που ποτέ δε θα το άλλαζα".

Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή στην περίοδο;

"Υπάρχουν πολλές καλές στιγμές οι οποίες έχουν να κάνουν ακόμη και με ήττες. Γα παράδειγμα το πρώτο μας παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου παρά την ήττα, πιστεύω πως ήταν μίας απ’ τις καλύτερες στιγμές μας. Και γενικότερα όλη η πορεία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν σημαντική για εμάς, γιατί μας έδειξε τις δυνατότητές μας. Απέδειξε τη δουλειά που κάναμε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Κάτι το οποίο δε φαινόταν. Γιατί εδώ το να κερδίζεις το πρωτάθλημα φαίνεται εύκολο. Όμως, μέσα από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε καλές στιγμές που δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Κάναμε έναν ολόκληρη γύρο με μόλις μία ισοπαλία και φαινόταν πως δεν είχαμε κάνει κάτι σπουδαίο. Αυτό, λοιπόν, φαίνεται πολύ περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι σε πολύ μεγάλους αντιπάλους. Όμως, αποδεικνύεται πως για να κάνεις μία πολύ καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει πρώτα να κάνεις μία πολύ καλή δουλειά στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Πότε αισθανθήκατε μεγαλύτερη πίεση;

"Δεν το ξέρω, γιατί δεν παρατηρώ την πίεση. Μου αρέσει πάρα πολύ να ζω και δουλεύω υπό πίεση. Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτήν. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου πως θα μπορούσα να λειτουργήσω χωρίς πίεση. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό. Όμως, σίγουρα έχω παρατηρήσει πολλές φορές πως πιέζω τον εαυτό μου για να μπορέσω να λειτουργήσω στη ζωή μου και τη δουλειά μου. Έτσι είμαι ακόμα και στην προσωπική μου ζωή. Έχω τη φήμη πως δεν αφήνω κανέναν στην ησυχία του. Το ξέρουν μερικοί αυτό".

Μπορείτε να μας παρουσιάσετε τα συστατικά της επιτυχίας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα;

"Πάντα δουλεύω με άξονα τους ποδοσφαιριστές. Το εξηγώ και σε εκείνους πως όλα εξαρτώνται και από εκείνους. Από το τι μπορούν εκείνοι να κάνουν. Και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόοδο που έκαναν. Γιατί πραγματικά έχουν δυναμώσει πολύ την ομάδα. Εκείνοι είναι οι υπεύθυνοι και οι πρωταγωνιστές για ότι καλό έχουμε πετύχει. Μόνο για τα καλά. Για τα άσχημα ξέρουμε ποιος είναι υπεύθυνος".

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι για έναν προπονητή να απονείμει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς;

"Όχι, γιατί πρόκειται για ομαδικό άθλημα".

Θα θέλατε να αφιερώσετε κάπου το πρωτάθλημα;

"Σίγουρα θα το αφιερώσω στον κόσμο του Πειραιά, στους φιλάθλους μας στον Πειραιά. Πάντα το λέω στους παίκτες μας και θέλω να επιμείνω σε αυτό: να το αφιερώσουμε στον κόσμο του Ολυμπιακού που την Κυριακή θα γιορτάσει το 41ο πρωτάθλημα. Γιατί όπως έχω ξαναπεί, ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα είναι εύκολο να γιορτάσουμε το 42ο πρωτάθλημα. Όμως, το 41ο θα το γιορτάσουμε αυτήν την Κυριακή γιατί το κερδίσαμε και γιατί το αξίζουμε. Τουλάχιστον εγώ θα το γιορτάσω".

Ο κόσμος της ομάδας του Πειραιά να περιμένει ακόμη καλύτερο ή εξίσου καλό Ολυμπιακό στη νέα χρονιά με τον Μίτσελ στον πάγκο;

"Πιστεύω πως η χρονιά που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως του προπονητή και των παικτών που θα αγωνίζονται. Πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ πιο δύσκολη χρονιά για την ομάδα, διότι πια δεν περνάμε απαρατήρητοι. Έχουμε κάνει ένα όνομα στην Ευρώπη. Όλοι το πρόσεξαν αυτό. Και κανείς δε θα μας αντιμετωπίζει πια με τον ίδιο τρόπο, ούτε στο ελληνικό πρωτάθλημα, ούτε στην Ευρώπη. Δε θα είναι τα πράγματα τόσο εύκολα. Αν βρίσκομαι εδώ και την επόμενη χρονιά, αυτή είναι η πρώτη μου εντολή. Τα πράγματα θα είναι ποιο δύσκολα. Το παρελθόν δεν υπάρχει. Και δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά για το δύσκολο έργο μας".

Η επιθυμία σας είναι να συνεχίσετε στον Ολυμπιακό την καλή δουλειά που κάνατε στη χρονιά που ολοκληρώνεται;

"Καλή ερώτηση".

Και η απάντηση;

"Φυσικά και θέλω να συνεχίσω. Αυτή είναι η επιθυμία μου. Όμως, δεν εξαρτάται μόνο από την επιθυμία ενός ανθρώπου. Σίγουρα υπάρχουν συναντήσεις που πρέπει να γίνουν. Ίσως ο πρόεδρος αποφασίσει να μην συνεχίσω. Αν όμως από την πλευρά του συλλόγου λυθούν διάφορες παράμετροι, και αν παράλληλα ο σύλλογος το θέλει, τότε και εγώ θα ήθελα να συνεχίσω".

Θα ήθελα από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για τον τρόπο με τον οποίο αναλύσατε τις σκέψεις σας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις συνεντεύξεις που μας παραχωρήσατε στο novasports.

"Μου άρεσαν πολύ αυτές οι συνεντεύξεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Με έχετε κάνει να νιώθω πως με σέβεστε. Μέχρι και ότι με αγαπάτε. Είναι πολύ σημαντικό ένας προπονητής να μην μιλάει μόνο θέματα της ομάδας, αλλά μπορεί να συζητάει για διάφορα θέματα τα οποία ενδιαφέρουν τον κόσμο. Ευχαριστώ πολύ τα κανάλια novasports που μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X