Με ανατροπή η ΤΣΣΚΑ το διπλό!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έβλεπε την πλάτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ για περίπου 32 λεπτά, αλλά  η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να πάρει τελικά το διπλό με 76-81 και περιμένει πλέον την αναμέτρηση της Ρεάλ για να μάθει αν θα κατακτήσει την πρώτη ή την δεύτερη θέση. 

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε τη νίκη, αλλά όχι με ικανοποιητική διαφορά που θα της επέτρεπε να πάρει τη πρώτη θέση. Σε περίπτωση που η Ρεάλ Μαδρίτης πάρει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ζαλγκίρις την Παρασκευή, και από την στιγμή που Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ είχαν ήδη 23 πόντους διαφορά στο goal average, η ΤΣΣΚΑ θα έπρεπε να νικήσει με  διαφορά 20 πόντων. Πάντως όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα ξέρουν τον αντίπαλό τους μετά την αυριανή αναμέτρηση της Ρεάλ. 

Η Μακάμπι, η οποία όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα θα τερμάτιζε τρίτη στον όμιλο και θα αντιμετώπιζε την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, υποδέχθηκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα της Μόσχας κυνηγούσε την πρώτη θέση, αλλά η Ρεάλ είχε το πάνω χέρι γι’ αυτό. Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με περισσότερη φόρα το ματς και προηγήθηκε με ένα γρήγορο σερί με 0-5. Η Μακάμπι έβαλε κάποιος πόντους, αλλά η ΤΣΣΚΑ έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό και να είναι μπροστά με 4-10 στο τέταρτο λεπτό. Με τον Σάσα Καούν σε θέση οδηγού η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε για πρώτη φορά διαφορά δέκα πόντων και το 11-21 στο έβδομο λεπτό, και αργότερα ο Ααρον Τζάκσον έγραψε το 11-23! Η Μακάμπι με ένα αναπάντητο σερί 6-0 μειώσει σε 17-23 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ άρχισε να βελτιώνει την απόδοσή της και να ροκανίζει την διαφορά. Στο 11’ μείωσε στους πέντε πόντους (20-25) αλλά η ρωσική ομάδα με νέο σερί 5-0 έκανε το 20-30, με τους γηπεδούχους να μειώνουν εκ νέου σε 28-30 στο 13’. Ο Κάιλ Χάινς με καθοριστικούς πόντους, κράταγε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, που στο 16’ προηγούνταν με 31-19. Η Μακάμπι όμως άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και με τον Ταϊρίς Ράις να αναλαμβάνει δράση, παρέα με τον Ντέιβιντ Μπλου, ισοφάρισε σε 40-40 στο 18’ και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου προηγήθηκε με 45-42.

Η Μακάμπι με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να κάνει πολύ καλή εμφάνιση συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμά της και να είναι μπροστά με 49-44 και στο 22ο λεπτό η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ είχε πάρει διαφορά έξι πόντων και το 52-46. Η ΤΣΣΚΑ έβαλε κάποια καλάθια, αλλά στα μισά της περιόδου οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 56-50. Η ΤΣΣΚΑ μείωσε σε απόσταση αναπνοής και το 59-57. Η Μακάμπι έκλεισε την τρίτη περίοδο με το ταμπλό να δείχνει 63-59 υπέρ της.

Η ΤΣΣΚΑ στην τελευταία περίοδο πήρε τα πάνω της και με ένα αναπάντητο σερί 7-0, πέρασε μπροστά με 66-68 στο 36ο λεπτό και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Τζάκσον και Ουίμς η ΤΣΣΚΑ, δύο λεπτά πριν από το φινάλε είχε πάρει κεφάλι στο σκορ με 68-74. Ενα λεπτό πριν από το τέλος, η ΤΣΣΚΑ συνέχισε να προηγείται με 70-76. Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 76-81. 

Σχετικά άρθρα